0

Nora rider och Frans har dejtat Anna

Ida stackarn, är inte ett dugg bättre än, snarare tvärtom, så nu måste vi nog jaga sjukvården igen för att se om vi kan få någon rätsida på detta. 
 
Så istället rider Nora fortfarande Trixie och förra veckan hjälpte jag henne på ridbanan två kvällar. Superkul att se att Nora inte tappat mycket av sin ridning alls och att Trixie ser fin ut! 
Vi jobbade mycket lösgörande eftersom Trixie mest bara är riden ut senaste månaden och såg lite stel och tråkig ut, men redan dag 2 såg det bättre ut och jag hoppas att vi kan jobba vidare under veckan! 
(null)
 
(null)
 

 

Trixie är ju inte alls i full form efter att ha vilat först 3 veckor, skrittat en vecka, ridits igång, vilat igen pga Idas skada och nu gått lite lugnare med Nora någora veckor. Så hon måste få tid på sig att hitta sig själv igen och bygga upp alla muskler ordentligt! 
 
I onsdags var Frans och träffade Kiropraktor Anna (Stallmassage.se), något vi verkligen sett fram emot eftersom veterinärbesöket för några veckor sedan inte visade något speciellt. 
 
Anna kontaterade att han var helt ohalt men att han har väldigt stora rörelser och rörde sig lite "ormigt" i bakdelen. Vid genomgång hittade hon en muskelbristning som inte var "nyny" men väldigt öm, vilket mest troligt var det som mest påverkade honom i galoppen. Sen var han lite sned i bäckenet opch låst i ryggen men på den nivå att det släppte direkt, så det fixades mest förebyggande. 
(null)
 
 Så nu ska han jobbas mycket från marken och över bommar och sedan ska han stretchas och jobbas med muskelmässigt, så hoppas vi att han är som ny snart! Frans hade dessutom gått upp 15 kg från förra gången vi var där (fyra veckor tidigare) vilklet känns som helt klart godkänt! 
 
Det är så himla skönt att låta Anna gå genom hästarna igen! Det blir många aha-upplevelser och det häftiga är ju att hon ser små, små saker som man aldrig ens lagt märke till. Förebygga istället för att behandla, det är det bästa i alla lägen helt enkelt! Och jag har bokat en tid till om 2 veckor, vi får helt enkelt se vem av dem som får ta tiden, men mest troligt Trixe.