1

WOW!!!

Alltså vilken helg detta har varit, det har verkligen varit så att man fått nypa sig i armen både en och två gånger!!!!
 
I lördags åkte ju Mathias och Ida själv till Vännäs med Trixie, eftersom jag var på kurs med en av våra hundar. Lite nervöst var det ju att släppa iväg dem själv, men jag litar på Idas rutin och jag måste ju faktiskt öva mig på att släppa iväg henne själv, hon fyller ju 18 i slutet av det här året och räknas ju då som vuxen... 
 
Trixie hade inte varit så enkel, utan hade vägrat att låta dem titta henne i munnen på besiktningen och hon hade också varit galet mötesskygg. Inget kul direkt, även om Ida är van och vet att oavsett hur knasig Trixie kan vara på framridningen, så gör hon alltid sitt bästa på banan. 
 
Väl inne på banan så gjorde de en riktigt bra runda och hoppade alla hinder med god marginal och kom runt helt felfritt! Ida tog ut vägarna eftersom det var deras andra 1,20 någonsin och första i år, men tiden räckte ändå till en 7e placering, vilket var extra grädde på moset! 
 
På söndagen så åkte jag, Nora & Ida till Vännäs med bägge hästarna och Mathias kom dit lagom tills att Ida skulle starta första hästen. Det krävs lite logistikplanering då man har med bägge, speciellt som det var en liten klass och de rids med samma sadel! Sen kan man ju fråga sig hur jag tänkte när jag anmälde dem bägge i samma klass då det var en A1:a.....Det gör jag inte om! 
 
Så Ida red helt enkelt Frans en kvart före hon gick banan så att han var lite värmd (han startade sist i klassen) innan hon red fram Trixie. 
 
Även då så gick Trixie inte att rida fram ute, så de fick gå in i ridhuset istället och rida fram där, och av det jag hann se så såg Trixie superfin ut! 
På framhoppningen tyckte jag att hon verkade var lite stum i benen, hon hoppade inte ordentligt alls innan det blev lite höjd och Ida fick driva henne något mer än vanligt. Men detta var ingenting som märktes på banan, utan hon hoppade strålande! En hov i frambommen på en oxer och Trixie räddade upp nåt språng, men en ok runda och noll fel! 
 
Snabbt byte till Frans som började framhoppningen genom att typ mejja ner lilla eftersom det var vattenpölar på banan... Bara att strunta i att hoppa lilla och gå på räcket istället. Även han började hoppa ordentligt först då hindren var högre och inne på banan var han en riktig tiger då de kommit igång efter de två första hindren. Han var också i en bom, men även han kom runt felfritt!!
 
Bara att byta häst igen, och för Ida att snabbt lära sig omhoppningen! Som tur var tog det lite tid för dem att få till start och mål och att höja hindren, så Ida hann gott och väl rida fram Trixie en stund, se den första startande (som nollade och Ida konstaterade att "så där fort kommer jag inte rida") och ta ett språng innan hon skulle in på banan som nr 5 av de 9 som gått till omhoppning. 
 
Ida sa innan att hon tänkte försöka svänga lite mer än hon brukar men i balans och det gjorde hon! På ett hinder fick Trixie rädda upp lite, men tiden räckte ändå till att gå in på en andra plats, 1,5 sekund snabbare än den första ryttaren som Ida hann se och som hon sa att hon skulle rida långsammare än... 
 
Byte av häst igen och även med Frans gick det undan och hon svängde riktigt bra! Men mellan 1an och 2an tvekade hon lite på vilken väg hon skulle ta så det kostade lite tid, men noll fel och tiden räckte till den 4e och sista placeringen!! Så 2a med Trixie och 4a med Frans! WOW!!
 
Ida har just nu 100% felfritt och med placeringar på de senaste 2 tävlingarna! Och hästarna ser verkligen superfina ut, så nu gör vi allt vi bara kan för att hålla oss kvar i den här fina formen! Vi är väldigt ödmjuka i vetskapen att det snabbt svänger inom den här sporten.
Nästa tävling dröjer lite, eftersom vi bestämt oss för att inte åka till Sundsvall då den krockar med annat, så hittar vi inte annat så blir nästa tävling Stöckes och helgen därefter Piteå. Men vi hoppas att formen stannar kvar hos oss tills dess!