1

Blinkers?

Ni som läst här ett tag vet ju att jag egentligen vill ha så få grejer som möjligt på hästarna, så snälla bett som möjligt osv med samtidigt är jag långt ifrån en fanatiker. Livet är aldrig svart eller vitt, utan alltför ofta grått och behövs hjälptyglar, annat bett, skydd osv, ja då ska man självklart använda det, det är ju därför de finns!
 
(Det jag inte gillar är  ekipage där det gått överstyr och hästen har sjuttioelva hjälptyglar och kollijox, bara för att det är snyggt, eller för att man inte orkar ta itu med grundproblemet )
 
Trixie är just nu väldigt bakskygg. Hon blir så här periodvis och har då svårt att fokusera på uppgiften eftersom hon har fullt sjå att ha koll på andra hästar, ljud osv. Att rida med vadderad luva gör henne till en mycket mer tillfreds häst och hon fokuserar bättre när hon inte behöver fokusera på plötsliga ljud. 
 
Däremot gillar hon ju inte när det är trångt och hon kan kasta sig rakt upp vid vissa möten. 
 
Tidigare ryttare red henne med sk. blinkers från Dyon och verkar ha tyckt att det funkade bra. Vi har aldrig testat sådana och förstår inte riktigt hur de kan göra så stor skillnad? Någon där ute som har erfarenhet att dela med sig av? Är det värt att köpa ett par och testa?
Blid från nätet
 
Annars ska Ida till ridhuset idag för att rida genom bägge. Mathias kör dit henne då han åker till jobbet (han jobbar kväll), byter bil med mig, och sedan hämtar jag henne och hästarna då jag slutat. Perfekt upplägg, förutom att Ida får vänta lite där. 
 
Imorgon tror jag att hon hade tänkt rida ut bägge två och på onsdag har Frans Kerstin-träning. Blir spännande eftersom det är första gången i en ny träningsgrupp! Blir lite sena onsdagar framöver eftersom träningen slutar 21.15, sedan ska det plockas bort och sedan köras hem och hästarna ska fixas osv. Men helt klart värt det! 
 
 

Kommentarer:

1 Hanna :

skriven

Jag har hööks variant för 99 kr, köpte dom dessutom under deras 20% rea så då tkt hag de kändes lönt å prova. Har vadderad luva på min med. Rje nog hon har lättare att hålla sig kvar i bubblan å arbeta lixom.

Kommentera här: