0

Prinsessan har hoppat!

Den enda som uppskattade Frappes broddtramp var Trixie, som fick kliva in och hoppa på träningen igår istället för honom. Nu skulle vi börja hoppa henne i februari igen så det var ju faktiskt bara 2 dagar tidigare än beräknat så det känns helt ok 😉. Och hon har ju inte varit skadad, vi har bara gett henne en paus för att magsåren ska läka och för att hon ska lägga på hullet lite och även muskla på sig. 
 
Och som Kerstin sa efter träningen, hon ser pigg, fräsch och glad ut, finns ingen anledning till att vi inte skulle dra igång ordentligt igen nu. 
 
Så även nästa vecka och veckan därpå blir det nog Trixie som får gå Kerstin-träningen, eftersom det är Micke-träning (äntligen!) nästa helg och den tänker Ida att Frans ska få gå. Så det blir ett toppen upplägg och vi hoppas att de bägge håller sig fräscha och inte trampar sig igen eller nåt!
 
Själva träningen gick superbra! Ida tog ett lite skarpare bett (Trixie går normalt på vanligt tredelat med rörliga ringar, nu fick hon gå med ett tredelat med D-ringar) för att hanågon broms om det behövdes. och Trixie var jättepå men ändå reglerbar tycker jag. Ibland gick det lite väl fort, framförallt i början av träningen, men hon skötte sig ändå finfint! 
 
Och det var en jättebra träning som passade henne, med hinder på medellinjen som reds som serpentiner, en dogleg och en linjer räcke-oxer, som först reds på 5 galoppsprång och sedan 6 (jag tror mig minnas att den var 22 meter) 
  (null)

(null)

Frappe-mannen sköter sig sisådär och uppskattar verkligen inte några dagars vila. Såret ser däremot jättefint ut nu och han fick faktiskt gå ut utan bandage idag och istället bara med benskydd även på det benet. Vi hoppas att det ser lika bra ut ikväll! 
 
Han är helt obrydd om själva såret, svullnaden var borta efter nån dag och han har aldrig varit halt, så ser såret lika bra ut imorgon får han faktiskt åka in och ridas, men även då med benskydden på bak så att han inte råkar sparka upp såret igen. För ju längre han vilar, ju mer laddad blir han och ju större blir skaderisken! 
 
Tror att vi ska köpa ett par likadana skydd till och ha i ridningen. Väldigt positivt överaskad av hur bra de satt, trots att det är "ludd-skydd". Vore superbra att ha ett par just bak på Frans i ridningen, det är ju inte direkt första gången han har sparkat sig på bakbenet...