0

Så himla fina!

Ibland får man riktigt nypa sig i armen, och samtidigt ta i trä för att inte jinxa, för kan det verkligen vara meningen att vi ska ha så här fina hästar? 
 
De är så otroligt olika båda två, men samtidigt lika. Lika på så sätt att bägge två älskar att hoppa, är positiva och glada och tenderar att bli lite starka. Olika på så sätt att han är stadigare och måste ridas på lite mer "villt" och framåt, medans hon är lite mer svajig och behöver hållas "i lådan". Hon har också bättre hoppteknik än honom, men han kompenserar det med vilja! 
 
Och visst, det kan finnas dagar då Ida suckar lite över att Frans är superstark eller Trixie sjukt mötesskygg, men hon är i stort sett alltid glad då hon ridit sina hästar eftersom de är så fina!
 
 
Filmade en enda liten snutt på gårdagens träning för Kerstin. Frappe var riktigt på hugget och jättefin! Och han tycker att det är så roligt och gör det så himla enkelt! Duktig liten häst 💗!
 
Träningen igår var först tre sockerbitshinder på volt, som skulle ridas med 4 resp 3 galoppsprång mellan. Sedan jobbade de med kryss - kryss - kombination i olika variationer och Frappe gjorde allt realtivt enkelt! Ett bra genrep även om han var väldigt "på" från början och nästan bjöd på en bockning. 
 
Efter träningen så red ida Trixie. Tanken var att bara rida henne lite snabbt, eftersom träningen var slut vid 21.30. Men då jag kom dit efter att ha gjort klart Frappe så var Trixie väldigt spänd och mötesskygg så då jobbade vi först på att få henne att slappna av. Vi kom fram till att det bästa sättet att få henne att slappna av är genom att ge hennes uppgifter. Dvs att inte bara rida, det måste hända något hela tiden, en halt, en volt, en ökning osv. 
 
Genom det slappnade hon av och jobbade finfint genom hela kroppen och såg fantastisk ut! 
 
När vi var klar med det så fick hon hoppa samma sockerbitshinder som Frans fick hoppa i uppvärmingen. I vänster varv gick det bra, i höger varv är det betydligt svårare att få henne runt innerskänkeln, men det gick ändå hyfsat. Sedan avslutade Ida med att rida en 8:a över kryssen, vilket Trixie gjorde med bravur! 
 
En bra kväll med en bra känsla helt enkelt, vilket gjorde att vi kunde leva med att vi kom hem på gården först 23.15...