2

Trixie hos doktorn

Nu har Trixie varit på höstkoll och på det stora hela såg det bra ut. Ingen hälta att behandla men ont i ryggen och lite dåligt med hull och muskler. 
 
Så ryggen är behandlad med muskelavslappnande och nu ska hon bara promeneras 2 veckor till återbesöket, där även Anna (Stallmassage) ska titta på henne vilket känns toppen! 

I övrigt är det varma täcken, tillskott som ska vara muskelfrämjande (Equitop Myoplast) och fortsätta kämpa med att få henne i hull. För utan hull kan man inte bygga muskler helt enkelt. 
 
Så vad har ni för tips och trix för att få henne i hull? Hon äter idag ca 12-15 kg hösilage, mer får vi inte i henne, hon lämnar även en del idag. Utöver det får hon 2 kg lusernpellets (torr vikt), 2 dl sojamjöl (vårt hösilage ligger lite lågt i protein), 2 kg High Energy Musli från Kraft, 0,5 kg Irish Mash och ca 0,5 kg havre.
 
Man tycker att hon ska få mer än hon behöver men icket.  Det jag funderar på att testa är att byta ut havren mot olja eftersom jag delvis upplever att hon tappat i vikt sedan vi la till havre. Jag tycker också att hon har tappat på den tiden vi bytt från Struktur E till Krafts High Energy men jag hoppas att det är en tillfällighet eftersom det blir så sjukt mycket dyrare för mig att fortsätta med Struktur E, som kostar 21,25 mot Kraft Energy som kostar 12,45 kr / kg. Men samtidigt kan jag inte hålla på med tusen olika tillskott och tilläggsfoder, för det blir också väldigt dyrt!!
 
Jag har skickat vårt foderproblem till Krafts foderrådgivare så får vi se vad de tycker. Just nu är jag inne på att byta till något proteinrikt foder och hoppas att det funkar bättre. Kan ju vara så att hon får för mycket energi och bara springer av det tänker jag. 
 
Tänder och mask är självklart kollade. Och det är inget tillfälligt, vi har kämpat med att få upp henne i vikt sedan hon kom, även om det ibland varit bättre och ibland sämre. Veterinären sa tröstande att det hänger ihop med åldern och hennes "typ" av häst och att det bara var att kämpa på, men att muskeltillskottet brukar göra väldigt gott med hästar av den typen. Jag håller tummarna för det!

Kommentarer:

1 Anonym:

skriven

Kolla med Fodercentralen,de har ett foder som jag inte minns namnet på som är jätte bra för att få hull på hästarna.

2 Anonym:

skriven

Kolla med Fodercentralen,de har ett foder som jag inte minns namnet på som är jätte bra för att få hull på hästarna.

Svar: Tack för tipset, det ska jag kolla upp!
Team Rönnbäck

Kommentera här: