0

Massor sedan sist!

Sedan sist har Frans och Ida hunnit göra sin första hoppträning tillsammans för Sussi, vilket gick superbra trots regn och rusk och första gången i Stöcke! De hoppade en minibana på ca 1 meter helt utan problem och det gick så bra att vi bestämde att han får vara med och hoppa på Hippotävlingarna nästa helg. 
Han behöver däremot mycket mer styrka och kondition så han får bara hoppa låga klasser i år, har inte riktigt bestämt om det får bli 90 cm eller 1 meter. 
 
Ida har också hunnit med en Kerstin-träning med Trixie, där faktiskt inte jag var med utan Mathias följde med istället! Allt hade gått bra men travbommar var som vanligt ganska överskattade ;) . Ida jobbar just nu mycket med att få genom henne i bägge varven, ibland misstänker jag att vår lilla ridbana ställer till det lite eftersom det blir lite voltkänsla där. 
 
I helgen har vi också hunnit en sväng till Peka vilket var premiär för bägge hästarna i samma lastbil, vilket inte innebar några som helst beskymmer. Blev en lördagskväll där och eftersom ridhuset var tomt och ingen annan som red så var det ok att hoppa lite studs så det gjorde vi. Hade först krysstuds till Trixie och sedan fick hon avsluta med räcken istället. Det konstiga vara tt hon rev mittenhindret ett par gånger, vilket fick sin förklaring när jag insåg att det var 4,5 mellan A-B hindret... ridå. Fattar inte vad som hände i min byggnation riktigt! 
Trixie fick också jobbas genom ordentligt och Ida upplevde inte samma problem med bogarna där som hemma, vilket styrker min teori. Hon jobbade riktigt bra i flyttningarna! 
 
Frans fick också hoppa studs och jag tror inte att han har gjort det på senaste tiden i alla fall, men han fattade fort konceptet och jobbade på bra! Bra för honom eftersom studs är stärkande, vilket precis är det han behöver! Han blev ganska snabbt trött så det blev ett kort pass för honom. Man ser det främst på galoppen då han blir trött eftersom den då "faller isär" lite. Men vi jobbar på! 
 
Lite bilder från veckan som varit: 
 
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 

Kommentera här: