0

Ingen mask här inte.

I helgen var det äntligen Micketräning igen, vilket alltid är något att se fram emot eftersom det både ger bra träning och positiv energi! 
 
Dag ett var det två olika linjer med först tre räcken med tre galoppsprång mellan och sedan en linje med oxrar och fyra galoppsprång mellan (med reservation för antal galoppsprång...) och ganska tight. En superbra övning för alla och även för Ida och Trixie! Passade även på att se gruppen före vilket också var kul, det är inte alltid man hinner se någon av de andra grupperna. 
 
Dag två var det en bana som var väldigt knepig och rolig och som innehöll många olika frågor och som verkligen krävde sin ryttare! 
Trixie fick hoppa lite högre än vi brukar vilket i sig var svårt men samtidigt dax och jag måste säga att de skötte sig bra! Hon blev lite vild och vinglig ibland men hoppade superfint och skötte sig som alltid kanon. Med tanke på att Ida tyckte att hon var lite fast i sidorna under veckan innan så var det riktigt bra, även om vi måste jobba vidare med höger bog som har en tendens att fara iväg lite. Och jag har henne alla dagar hellre vild och vinglig än med för dålig galopp :) !
 
Lite filmsnuttar från helgen: 
 
 
 
Nu ser vi fram emot nästa Micke-träning, som är om 4 veckor och då har Ida planerat att hoppa bägge hästarna. 
 
På lördagen premiärskuttade Ida även Frans hemma. Ett litet räcke och en liten oxer och inget komplicerat men han tyckte att det var superkul och skuttade glatt utan problem! Imorgon blir det premiärträning i Stöcke för honom, dax att se hur han beter sig borta och på lite större yta! 
 
Vi har ju lite problem att hålla vikten på Trixie trots att hon får mer hösilage än hon äter upp, ca 2 kilo kraftfoder och ett par kilo lusern (torr vikt). Hon är blank och fin i pälsen och tänderna är nyligt kollade så jag passade på att skicka in ett "Kolla Masken" som vi hade hemma för att säkerställa att det inte var några parasiter, men svaret kom tillbaka blankt och fint. Bara att mata på och kanske öka fodret ännu mer.. Vill ju gärna ha henne i lite bättre hull innan vintern eftersom det är lätt att de faller ur av kyla och pälsfällning då. 

Kommentera här: