0

Tjopp så var helgen slut igen!

Jag tycker verkligen att det är måndag mest hela tiden, veckorna går så sjukt fort nu! Jag hinner inte riktigt med, halva oktober har gått och jag tror fortfarande att det är september.... 
 
Våra små kisseungar har nu blivit flyttfärdiga och under helgen har tre av dem lämnat boet. Lite sorgligt faktiskt, för det här var solklart de trevligaste kattungar vi haft! Stallkattungar har ju annars en tendens att bli lite skygga eftersom de inte hanteras lika mycket som innekatter, men de här har varit helt tvärt om 💗. Lite sorgligt också eftersom detta var Spökets sista gäng kattungar. 
 
Så just nu finns dessa tre kvar hemma i sadelkammaren och myser: 
(null)
Tanken är att två stycken ska stanna kvar hos oss och en flytta, men vi har lite svårt att bestämma oss. Gråa Ernst ska defintivit stanna, han har varit min favorit hela tiden. Han och den svart/vita var faktiskt sålda, men vi hade tur och fick backa affären när Spöket dog. Men om någon är på jakt efter en stallkatt, hör av er!

Visserligen hade vi kunnat behålla bara en av kattungarna, men vi ville gärna ha en hane kvar och dels så tycker jag lite synd om dem om vi bara skulle ha behållit en. Tiger är visserligen ett fantastiskt sällskap och han har verkligen tagit hand om missebäbisarna, men han är över 10 år gammal och leker inte alls längre. Han är inte heller den mest aktiva råttjägaren, vintertid går han knappt ens ut. 
(null)
 
Häst och ridmässigt så började Ida rida Trixe i förra veckan. Hon fick inga restriktioner eftersom hon egentligen inte var skadad och dels för att hon vilat så kort tid, men Ida skrittade bara ut första dagen och la sedan in trav och galopp och hade  nästan blivit bjuden på luftfärd av en väldigt energisk och glad häst! 
 
Däremot lyckades Ida göra illa sig i fredags, och då pga den andra energiska hästen som hoppade på hennes hälsena... Men Ida har kunnat rida ändå, men däremot i converse istället för vanliga ridskorna, eftersom de trycker på hälsenan.
(null)
 
Igår blev det däremot en riktig avrastning på ridbanan och ikväll ska hon rida genom henne ordentligt, så får vi sedan ta beslut om de ska få vara med en stund på Kerstin-träningen imorgon eller inte. 
 
Det positiva med hennes korta vila är också att hon faktiskt lagt på sig lite i hullet och Ida har sadelgjorden ett hål längre. Så vila och nytt foder kanske gör susen! 
 
Frans regnskållor läker sakta men säkert. Ena sidan ser riktigt bra ut nu men den andra, som jag tror kom senare ser betydligt sämre ut och självklart så sitter de helt galet. Så han får helt enkelt fortsätta vila. Så länge han inte får massa nya så tänker jag inte kontakta veterinär för att få ut medicin, men blir det värre eller inte vänder snart även på andra sidan, så får vi nog lov att göra det. Men som det är nu badar vi honom i klorhexidinschampo typ varannan dag och kör jodopax varannan. Och håller tummarna för en snabb läkning nu! 
 
 

Kommentera här: