0

Äckelväder och hoppträning

Det är en sak att det är vinter, det är hemskt nog att frysa och skotta snö och allt det där andra tråkiga som hör till. Men att det dessutom ska regna och bli slask och äckel, det är mer än vad jag klarar av! Bläääääääää! 
 
Körde Ida till hoppträningen igår och det tog 45 minuter dit mot normala 30 för att det nästan inte var körbart och för att folk krypkörde på E4an. Och köra om i snöslask med lastbilen undviker jag mer än gärna, så det var bara att ligga där bakom och svära.
 
Men fram kom vi tillslut och banan var frambyggd tills träningen skulle börja, även om frambyggnaden igår var lite rörig och det var svårt att få ordning på allt. 
 
Det var ganska mycket lydnad i träningen igår, inte riktigt Trixies favoritgren. Två olika volter med hinder i och sedan två hinder på båge. Och Trixie körde Tiger-stuket och var väldigt på, vilket gör att Ida backar av och glömmer använda benen och då blir det lite vingligt, speciellt då det är lite lägre. Så det kanske inte var den bästa och jämnaste träningen de gjort, men hästen såg glad och nöjd ut och hoppade bra som vanligt och Ida hade ganska bra ordning och reda på henne på slutet. 
 
Men framförallt börjar Trixie se bättre ut i kroppen och har lagt lite på hullet och pälsen glänser och ser superfräsch ut! Jag tror att största orsaken till den fina pälsen är att hon får linfröolja, både för magen, pälsen men framförallt hullet. Även Frans får linfröolja och även han ser superfin ut i pälsen. 
 
Googlade linfröolja idag och hittade 10 liters dunkar på nätet här: https://www.gunnarshog.se/ för ett literpris på 43,5 mot Granngårdens som jag köpt för 63,8 kronor / liter, vilket är toppen eftersom det går så mycket eftersom båda hästarna får det! 
Även Equitop Myoplast köpte jag en burk av på nätet förra veckan och betalade då 568:-, mot 765:- som jag betalade för första burken. Alla ören räknas när man har en häst med ett matkonto som överstiger hela familjen Rönnbäcks.... 
 
Men som sagt, ger det resultat får det vara värt det! Förhoppningsvis kan vi dra ner lite sedan då hon nått sin matchvikt, och Myoplasten kommer vi dessutom bara ge den här burken ut.