0

För trång sadel?

Jag har stört mig lite på Frans galopp sedan han kom, att frambensrörelserna varit lite höga och inte alls som jag kom ihåg från provridningen och jag har varit lite lur på att det är sadeln som orsakat detta. Frans rids ju i Trixies Pessoa sadeln, och i hennes sadel sitter det ett rosa eller lila koppjärn, dvs normal vidd och sedan har hon även padd, vilket den är inpassad för. 
 
Så nu då vi satt igång Frans efter hans regnskållor så har vi testat att ta bort padden och jag vet inte om det är det, eller om han varit öm långt innan regnskållorna "bröt ut" för jag tycker att han har en betydligt behagligare galopp. Hela Frans känns mer som den häst vi provred än vad han har gjort tidigare, vilket känns superbra! 
 
Så ja, jag behöver kika över sadel till honom och har skickat till Andrea Waller, men vi vet ju vilken hemsk väntetid hon har! Funderar faktiskt på om jag ska försöka få fram ett grönt koppjärn till vår andra Pessoasadel och låta honom ha den tills vidare och se om det funkar bättre. För jag vill gärna ha en padd, speciellt som sadeln kanske inte ligger optimalt. 
 
Och det dumma i kråksången är att vi haft ett grönt koppjärn, men som är spårlöst försvunnet. Fattar verkligen inte var det har tagit vägen, men puts väck är det i alla fall, vilket är superirriterande! En grön metallbit ska ju inte bara kunna försvinna så där kan man tycka! 
 
Hästarna har i alla fall sätt finfina ut i helgen! I fredags åkte jag och Ida till Peka för att rida, men eftersom deras underlagsbyte dragit ut på tiden så fick Ida rida Frans ute i duggregnet vilket inte var så kul med tanke på att hon varken hade kläder för det eller vantar på sig. Typiskt! Trixie hann hon rida inne vilket var skönt, så bägge hästarna blev ändå ordentligt motionerade! Även igår kväll var vi där och red, Frans fick ett konditionspass och Trixie tränade Ida för Lena i dressyr, vilket var ett mycket krävande pass för dem båda! Mycket bra helt enkelt! 
  (null)

(null)

(null)

Kommentera här: