0

Flodhästar?

Nu har det regnat hela november och jag är jätteless! Och allra värst är det med tanke på hagarna, de ser mer ut att härbärgera flodhästar än tävlingshästar... Visserligen är Frans och Trixies hagar ok, men halva Polos hage står typ under vatten! Tur att han har den största hagen av dem alla. 
 
Imorse fick hästarna inte ens gå ut. Regn, storm och svart ute, inget som någon häst blir direkt glad av. När det är så här äckligt rör de sig inte mer än nödvändigt ute i hagarna. Polo får nog gå ut på ridbanan en stund och de andra får kanske en promenix och dessutom ska de ridas. Trixie ska gå dressyr ikväll, vilket är välbehövligt. 
 
Igår kunde Ida inte rida och då klev storasyster in och red Frans, som är den som inte ska vila mer än nödvändigt nu eftersom han sätts igång. Tanken är att han ska hoppa för Kerstin imorgon, eftersom Trixie ska hoppa för Micke i helgen. 
 
Nora, som egentligen inte ridit storhäst alls, har fastnat för Frans och har faktiskt ridit honom vid två tillfällen i veckan som varit, men igår blev det ett helt pass i alla gångarter och över en markbom också. Hon kommer säkert att ha träningsvärk idag, men hon tyckte att det var superkul så kanske att hon kan avlasta Ida om hon har mycket i skolan eller är sjuk eller något.
(null)
 
(null)
Blött som sjutton, men underlaget håller ändå. 
 
I lördags var jag och Ida till Peka och hon lydnadshoppade bägge två. Det är ju verkligen två olika hästar, Frans måste ha mycket ben medans Trixie lätt gasar på och måste bromsas upp. Så det är inte så enkelt för Ida, men å andra sidan kommer hon att lära sig mycket av två olika hästar. 
 
Men båda två skötte sig bra och gjorde det de skulle. Roligt att se var att Trixie var betydligt bättre på att hoppa på volt än vad hon var på sista Kerstinträningen. Och Frans tyckte att det var toppenkul, även om han behöver lite höjd för att komma till sin rätt tror jag! Men vi skyndar långsamt för att bygga upp honom både till kropp och knopp! 
 
 

Kommentera här: