0

Fortsatt sjukstuga

Men det finns ändå hopp om liv. Min förkylning återkom med full kraft efter att jag sutti i stallet 2 timmar då Anna var ute, men är ändå bättre idag än igår, Mathias har varit hemma hela veckan eftersom han hostar så att lungorna trillar ut och ida är på bättringsvägen men än inte bra än. Men en helg kan nog råda bot på det sista av våra förkylningar så på måndag förväntar jag mig att alla i familjen är 100% friska igen! 
 
Våran ena bil är också på sjukstugan. För tredje gången..... Kopplingen började kärva ordentligt för ett par veckor sedan och en broms har låtit riktigt illa så i lämnade in den på M**a i Röbäck för att laga. Tog en vecka att få tillbaka den och lagningen gick på duktiga 10* och då vi körde den därifrån så började motorlampan lysa, något som även hänt då verkstaden provkörde den efter lagning, dvs något de förstört vid lagningen av bilen.
Vi körde tillbaka bilen och har nu haft den där hela veckan pga sjukdom och hämtade den igår. Och vad händer, jo lampan börjar lysa igen! Riktigt, riktigt illa och man börjar ju verkligen fundera på vad man betalar för då man lämnar in sin bil på lagning! 
Så nu är bilen där igen och nu måste vi få tillbaka den senast måndag! 
 
Det är verkligen inte våran bilmånad. Utöver detta så behöver generatorn bytas på lastbilen inom kort, något som vi först fick en prisuppgift på 6300:- för, som sedan ökade till 10000:- och som sedan ökande till 12000:- ! Där sa vi stopp och sa att vi inte har möjlighet att göra detta nu och dels är det väldigt oseriöst att hela tiden höja priset! 
Så vet någon om någon bra verkstad som tar större bilar så får ni gärna tipsa! 
 
Dessutom lånade Mathias sin pappas bil då vår var på verkstad och vad händer? Jo han blir påkörd.... Nu gick det bra för Mathias och bilen fick bara lackskador och det var inte hans fel utan den andra bilförarens, men ändå. Extra trist då det inte är ens egna bil. 
Det går bra nu.... 
 
Tillbaka till hästvärlden (jag brukar inte skriva om vardagen och bilar och sånt, men jag är bara less) så har ju Trixie inte gått direkt fullt ut den här veckan pga all sjukdom. Igår var Ida till Peka och red en timma trots sjukdom och enligt rapport hade hon varit sjukt pigg men ändå ridbar och Ida var supernöjd med den nya sadeln.
 
Jag har beställt stigbygelpåsar till nya sadel eftersom jag tycker att Idas stigbyglar (Sprenger Bow Balance men med metallplattor) repar stiglädren och även kan repa sadeln. Vi har ju sadeln på öppet köp 2 veckor vilket är toppenbra och ger Ida en chans att verkligen känna att den passar henne och hästen, och därför har jag inte beställt nya stigläder eller magplatta. Dessutom är det väldigt svårt att hitta i rätt färg mickligt nog. Färgen på sadeln heter Oakbark och ligger i samma ton som Dyons Anatomic träns, som Ida har som hoppträns. Så det är ju bra :) ! Är väldigt sugen på Dyons nya magplatta pga deras säkerhetssystem, något som många efterfrågat länge. Systemet går helt enkelt ut på att om det blir ryck nedåt lossnar spännet men ryck framåt eller uppåt så sitter spännet kvar. 
Här är länk till Dyons egna informationsfilm
 
Nu använder vi inte martingal i dagsläget men man vet aldrig längre fram och ska jag ändå köpa en ny platta så ska jag köpa en som sitter bra och är bra. Den ser dessutom ut att vara i rätt färg, vilket är ett plus ;) 
 
Ikväll och imorgon är det alltså Micketräning på oriden häst som inte gått dressyr i veckan och med ryttare som legat hela veckan och inte ätit ordentligt. Men rida ska hon säger hon. Och idag var hon uppe och släppte ut hästarna iaf och igår åt hon åtminstonde lite. Så vi har hopp om liv.. 

Kommentera här: