0

Trevligt och hektiskt

Igår slutade jag lite tidigare för att få ihop kvällen helt enkelt så jag gick hem vid 16 och plockade upp Ida plus pojkvän på hemväg. Sedan var det bara hem, byta om, lasta hästarna och åka till Peka. 
 
Ida red trixie först och hon var väldigt laddad och på tårna så jag tänkte att vi skippar att hoppa något med henne och låter henne ridas genom istället, speciellt som det var två dressyrekipage inne och red samtidigt. 
Men efter en dryg halvtimma så kom det ett annat gäng som plockade fram bommar och låga markarbeteshinder med lite studs, så då passade vi på att låta henne trava lite bommar, hoppa lite småstuds och skutta ett lågt hinder. Gick finfint och det gjorde henne ännu mer avslappnad och nöjd, så det var en ordentligt genomriden häst som nöjt ställdes i boxen efter avslutat pass. 
 
Smoky fick jobba lite mer med bommarna än Trixie och han fick både skritta och trava bomserien och bägge studsen och även ta dem lite i galopp och han såg verkligen superfin ut! Han fick avsluta med något skutt och sedan la jag en spretig bomserie med upphöjda bommar och olika avstånd för att han verkligen skulle få tänka på hur han placerade fötterna. 
 
Toppenbra med lite upphöjda bommar för att stärka upp bakdelen lite extra inför tävlingssäsongen! Synd bara att man inte kan lägga in det några ytterligare gånger i veckan nu, men ridbanan är lite tråkig just nu och tillåter inte det. Får blir lite backe istället helt enkelt och kanske försöka sig på att tömköra.
 
Sedan var det bara att skynda hem för att hinna innan hovslagaren skulle komma. Han var lite sen så vi han hem och lasta ur och så. 
Tyvärr så hamnade stackars hovslagaren mitt i middagsrushen hos oss så han fick klara sig mest själv igår, vilket jag har lite dåligt samvete över. Nu vet jag att bägge ponnyerna sköter sig och är enkla att sko på 7 hovar av 8 så jag kan lämna ansvaret till hovlagaren (som jag verkligen litar på)  Den 8e hoven var jag ute och assisterade en sväng på. Polo som var supersvår att sko då han kom är superenkel nu, men Smoky har en hov som han tjafsar lite på. Varför vet vi inte riktigt, han har alltid gjort så. 
 
Så trots att det blev en hektisk kväll, så blev det en bra kväll med genomridna hästar och nytt på fötterna! Toppen!
Hästarna var på det här humöret då vi kom hem igår... Tror att det just nu lite sämre underlaget skapar en smula överskottsenergi hos dem..