1

Vilket skitväder!!

Förra veckan bjöd ju på fina minusgrader och dessutom vältimade, eftersom det frös då vi slätat till hagarna och sladdat och saltat ridbanan. Perfekt helt enkelt och så fick vi ha det i typ 11 dagar, tills det slog om och blev plusgrader igen och började regna. Och som det har regnat i helgen!! 
 
Hagarna och ridbanan och helt fulla i vatten och gården är galet geggig! Man kan inte ens gå till bilen utan att bli smutsig! Så himla äckligt helt enkelt!!!
 
Nu ska det frysa igen i mitten av veckan och jag fattar inte riktigt hur vi ska kunna få bort vattnet ur hagarna och ridbanan innan dess. Fryser det som det är just nu kommer ridbanan se ut som en hockeyrink, så mycket vatten är det på den. Och sladda med bilen känns så där, risken finns att den är för mjuk för det. Suck. 
 
Frans longeras nu pga sina regnskållor, så att han inte ska tappa exakt allt. Vi har beställt en enklare longerhjälp för att kunna få ut lite mer av longeringen: 
Bild från Horsemeups hemsida, där vi också beställt från.
 
Skulle självklart vilja ha ett helt longeringssystem och gärna ett Equiband, men nu börjar vi så här och ser.
 
Skållorna ser inte roliga ut, men de stora har börjat torka ut. De var ganska ordentligt geggiga den här gången, förra gången var det mer torra skorpor. Han har tre stora på vardera sida vid sadelgjorden, några vid virveln, ett par små vid manken, en på benet och dessutom en på kinden som vi först inte såg eftersom den var precis under grimman. Stackarn! 
 
Vi har nu börjat hårdbehandla genom att raka honom i helgen och sedan badas han var tredje dag i Hexosil och sedan har vi börjat badda två ggr per dag med klorhexidin. Sedan kör vi även "pipmaskinen" på dem för att främja läkning. 
(null)
 
Den som kom först, för ca en vecka sedan, är inte längre geggig eller sårig så den börjar ju ge sig. De andra kom ju först i mitten av förra veckan, men även de ser bättre ut nu. Hade hoppats slippa behöva pecilinbehandla honom, eftersom pencilin är allt annat än snällt mot mage och immunförsvar. Men vi får väl se hur det utvecklar sig de närmsta dagarna. 
 
Trixie rids ganska lätt just nu, både för att magsåren ska få en chans att läka, men också för att Anna kommer och behandlar på onsdag, något som känns som att det behövs. Misstänker att hon sitter fast i höger bog igen, så vi vill få ordning på det innan vi rider hårdare. Ska bli väldigt spännande att höra vad Anna tycker om henne, om det hänt något sedan sist. 
 
Det vi i alla fall ser är att Trixie lagt på hullet och ser betydligt bättre ut. Och det är ju en förutsättning för att kunna bygga muskler och komma vidare. Hon ser också väldigt fin ut i traven igen och jobbar väldigt avslappnat vilket är toppen. Ida rider henne på hackamore nu fram till återbesöket, eftersom vi starkt misstänker att något behöver åtgärdas i munnen, vilket ska göras samtidigt. Och det ser vi verkligen fram emot! 
 
Igår hade vi också en spekulant på lastbilen ute och även om det kanske inte blir någon affär pga att priset är för kännbart, så är det ändå kul att höra att de tyckte att den var så himla fin och gick så otroligt bra. Eller som de sa, det fanns absolut inte något att klaga på! 
Och den är ju superfin och jag fattar inte riktigt hur vi ska klara oss utan den! Men nu får det bli så här helt enkelt, men att vänja om sig efter att ha kört lastbil 6,5 år kommer inte att bli lätt direkt! Kommer säkert svära MASSOR över detta och ångra mig! Stackars jag! 
 
 
 

Kommentarer:

1 Jeanette:

skriven

Det var verkligen så fint med dom minusgraderna vi hade förra veckan. Vill hellre ha det än detta regnet, vi får hoppas att regnet slutar och minusgraderna kommer tillbaka snart :)

Svar: Ja, de har lovat minusgrader och svinkallt i helgen, så då kanske det ordnar upp sig ;) !
Team Rönnbäck

Kommentera här: