1

Vi linar vidare

(null)
 
Igår tog vi longeringen till ny nivå och longerade på Pekas fantastiska underlag! Eller snarare , jag longerade Frans medans Ida red Trixie. 
 
Frans var ganska loj igår och skötte sig bra. Att han var lite loj var kanske inte så konstigt eftersom han hoppade i tisdags, men det var nog samtidigt skönt för honom att trava ur lite stelhet! 
Men som sagt, han jobbade bra och skötte sig finfint! Skönt är också att huden håller och att han inte fått några nya regnskållor på ett par veckor. Nu gäller det bara att det fortsätter så här och att vi kan räkna ut varför han får dem.
 
Under tiden red som sagt Ida trixie och förutom ett gigantiskt bocksprång som skrämde en stackars dressyrhäst, så skötte hon sig superbra och såg fantastisk ut! Hon blir mer mötesskygg då hon är pigg och lite oriden, därav bocksprånget. Men samtidigt tar jag hellre att hon är busig och "på" än trött och skötsam som hon var innan vi började medicinera mot magsåret. 
 
Igår fick Trixie också galoppera för första gången på ett par veckor och hon såg mycket, mycket bättre ut än sist, då hon var väldigt stel i vänster varv. Nu var hon lika fin i bägge varven och jobbade bra. 
Även i traven såg hon fantastiskt fin ut. Ida fortsätter att jobba med serpentiner eftersom det verkligen är bra för Trixie, speciellt då hon är pigg, för då kan hon slappna av och fokusera på uppgiften samtidigt som man inte nöter bara i ett varv. 
 
Just nu är tanken att ha en tredagars rythm för Trixie, att hon rids en dag, longeras en och vilar en. Tyvärr håller det inte alltid eftersom verkligheten och underlaget kommer mellan, men det är tanken..
 
Idag ska däremot bägge vila, för jag orkar inte en fjärde kväll i rad till ridhuset (och det är ändå bokat). Att åka till ridhuset tar en hiskla tid, det tar 30 minuter dit, 15 minuter att packa ordning och göra ordning, 1 timma att rida (1,5 om bägge rids), 15 minuter att göra ordning och 30 minuter hem. Detta är dessutom minimitid... Strular något tar det alltid längre tid. Men rids bägge så är vi alltid borta ca 3 timmar, vilket gör att vi aldrig är inne från stallet före 20.30. Så fyra kvällar i rad blir lite too much helt enkelt! 
 
 
 

Kommentarer:

1 Annie:

skriven

Jag är glad om jag kommer iväg till ridhuset någon dag i veckan, haha. Jag har också lika långt att åka men tyvärr är ridhuset mycket ofta upptaget. :/ Roligt att ni ändå kommer iväg så ofta :)

Svar: Det ridhuset där vi har anläggningskort i år är ett privat ridhus som är lugnt och supertrevligt!
Team Rönnbäck

Kommentera här: