0

Vi går på lina!

I veckan som varit har jag varit tre dagar i Kalix och inventerat, därav dålig uppdatering här! Var dessutom på kurs 3 dagar i Stockholm veckan innan, så det har varit en hel del på resande fot! 

I onsdags, innan jag åkte, kom Anna och kikade på Trixie. Bogen var bättre men bakbenet och ryggen behöver fortfarande musklas på. Vi tror att avsaknaden av ryggmuskler kommer pga magsåret, eftersom typiskt för magsårshästar är just att de inte riktigt vill jobba med ryggen. 

Men för att sätta ryggmuskler så måste hon jobba, men inte jobba fel utan i bra form helt enkelt.  När magsåret läkt ska hon få jobba med en variant på equiband men nu blir det longerhjälpen i longeringen och uppbyggnadsfokus i ridningen. 

Så i fredags började vi med longering av två halvvilda hästar.. Frans har också longerats i helgen för att hans utslag helt ska få läka. Nu ser det visserligen  så pass bra ut att han nog ska ridas idag.

Frans var den mer galna av dem, men även Trixie var mer vild än tam. Han var besvärlig hela fredagspasset och var mer i luften än på marken medans Trixie åtminstonde avslutade passet bra. 

Igår red Ida Trixie istället. Massa skritt på lång tygel och lång och låg och sedan trav på serpentinbågar för att inte nöta i samma varv. Och hon såg riktigt, riktigt bra ut! 

Frans longerade jag och jag höll faktiskt på att ge upp ett tag eftersom han bara var i luften, men plötsligt gav han sig och jobbade på superbra i trav i bägge varven. Skönt! 

Idag kanske det blir ett besök på Peka, för att rasta på vettigt underlag, eftersom det regnar ute 😩😩. Kan det inte bli ordentlig vinter snart? 
(null)
Snö igår, regn idag...

Kommentera här: