0

Två kvällar i ett ridhus

När snön i stort sett regnar bort och efterlämnat is och knöggel, så är det väldigt bra att det finns ridhus att tillgå! 
I måndags åkte jag och Ida dit med frans och Trixie så att bägge fick gå på bra underlag och rasta av sig! Frans fick ridas ordentligt med ryttare och alla skav höll och såg bra ut. Vi red honom hemma på söndagen och det funkade även då, även om underlaget inte tillätt galopp, utan mest skritt och lite trav. 
 
Trixie jobbade låg form som vanligt just nu, men mycket skritt utan ryttare och sedan bara ca 20 minuters jobb. Vi jobbar serpentiner och åttor för att hela tiden byta varv och för att hon ska bli så avslappnad som möjligt, så att ryggen får jobba ordentligt. 
 
Bägge såg i alla fall finfina ut och vi var supernöjda tills vi lastat och insåg att vi kört fast i snömodden... Bara att lasta ut, skotta och sanda massor innan vi kom loss och äntligen fick åka hem. Att det blev sen middag kanske ni kan räkna ut själva.. Suck. 
 
Igår var det bara Frans som fick följa med för årets sista Kerstinträning. Vi har ju bara ridit honom sista dagarna, men han är ju longerad så han har inte tappat så mycket på de här två veckorna så därför fick han vara med. 
 
Det var som vanligt bra övningar och han skötte sig finfint! Kerstin vill att hon rider honom med lite mer tryck i galoppen för då går han som bäst. Vi ska också testa att byta bett till Novabett, eftersom han är otroligt känslig i munnen och gärna "fastnar" i handen i svängarna, men han vill samtidigt ha stöd i handen. Så vi får testa och se helt enkelt! 
 
Efter träningen åkte Ida direkt till en kompis och jag tog stalltjänst, vilket gav ytterligare en sen kväll. Tur att jag har bästa Nora som både lagat mat, rastat och fodrat hundarna då jag kommit hem 💗! Annars hade det verkligen inte funkat. 
 
Nu framöver är planen att göra allt för att Frans inte ska få tillbaka fler regnskållor och att bygga muskler på Trixie, så att de förhoppningsvis är i superbra form då tävlingssäsongen 2019 inleds! 

Kommentera här: