1

Tillskott, tillskott och lite mer tillskott!

Hur jag än försöker komma ifrån alla dessa j-kla tillskott, så hamnar vi alltid där ändå! Genom åren har vi gett tillskott för det mesta och en del har vi märkt resultat av och en del inte alls. En del, typ som superflex som vi gett för lederna, är ju också väldigt svårt att säga om den har hjälpt eller inte. 
 
Det vi körde nu i höstas, Equitop Myoplasm, vet jag inte om jag såg så mycket effekt av. Vi gav två burkar och jag tänker att jag ska fråga Anna om hon märker någon skillnad, eftersom det är lätt att bli hemmablind. 
 
Men det hästarna får just nu är tillskott för magen eftersom de båda verkar vara lite känsliga. Jag har tidigare gett NAFs Gastriaid för magen, men eftersom det är svårt att få tag i så bytte vi för nåt år sedan till Kraffts Gastro Support. Detta får Frappe just nu dubbel dos av, eftersom immunförsvaret just kommer från magen och jag gärna vill få ordning på den för att kanske slippa regnskållorna framöver. 
Så här står det om den: 
Vår bästsäljare som säkrar en sund grovtarmsfunktion (hette tidigare MagTarm). En unik sammansättning av B-vitamin, jästorganismer samt ämnen som motverkar försurning. Används både förebyggande och vid problem t ex vid stressade situationer som miljöombyte, transporter, foderbyte och betessläpp.
 
Trixie däremot, hon behöver något som skyddar magen och som läker magsåren och motverkar dessa, så hon får Vimitals Gastro: 
 
 
VIMITAL Gastro är ett magbalsam för att skydda magsäcken hos högpresterande hästar eller i samband med medicinering som påverkar mage och tarm.
Gastro är baserad på Lecitin som ska finnas i magsäcken och tillsammans med polysackarider bilda en barriärgel för att effektivt skydda slemhinnorna mot magsyra. Lecitin medverkar också till att förbättra hästens näringsupptag och energiutnyttjande av fodret.
 
Det vi såg på Trixie när vi började med detta (ett par veckor innan gastroskopin) var att hon efter ett par dagar slutade ligga i hagen, åt bättre och framförallt såg nöjdare ut på ögonen! Så det verkar funka bra. 
 
Har försökt jämföra just magtillskott med varandra för att se vilket som kan passa vilken häst bäst och samtidigt för en vettig peng. Men som alla tillskott så är det svårt att veta tycker jag! 
 
Ni andra som ger tillsott för magen, vad ger ni och vad har ni sett för effekt? 
 
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Åse:

skriven

Min pålle blir lös i magen emellanåt. Just nu får hon Hippolyts hefekultur, men jag tycker inte den funkar särskilt bra. Tidigare har jag gett gut balancer från protexin men den fanns inte sist jag skulle köpa. Ger också quick fix ibland när hon är riktigt dålig i magen. Jag har också gett kraffts vid något tillfälle men var inte övertygad. Så med andra ord tycker jag inte att något funkar riktigt bra.

Kommentera här: