0

Nyttjar de sista dagarna

Eftersom vi kommer att ha anläggningskort på Hippo nästa år, så kommer vi i alla fall inte ha anläggningskort på peka i januari, sedan får vi se hur vi gör. Detta gör att vi verkligen försöker vara där så mycket som möjligt för att verkligen tanka av den goda stämningen och lyxen av att vara i stort sett ensam varje gång i deras fina ridhus. 
 
Igår var vi där med efter 16, då hoppnings är tillåtet. Vi började med att hoppa Frans och var då helt ensamma. Vi byggde en linje med 4 galoppsprång mellan räcke och oxer, ett räcke ur kurva och ett sockerbitshinder på volten. Avståndet på linjerna vare lite långt för att Ida skulle få träna på att galoppera honom framåt, vilket hon fått i läxa av Kerstin. Och han älskar det verkligen, så pass att han ibland bjuder på ett litet bocksprång efter landningen. 
 
Men han var superfin och även om de inte hoppade högre än 110 så gav det en jättefin känsla och Ida ser fram emot att komma igång med träningen om ett par veckor! Förhoppningsvis blir det även markarbetesträning för Kerstin två dagar nästa vecka! 
 
 
När det var Trixies tur var vi inte längre ensamma vilket skapade en väldigt spänd häst. Hon blir både mötesskygg och ljudkänslig då hon inte är 100% i gång, vilket hon också var igår. Men hon fick i alla fall trava upphöjda bommar vilket hon gjorde med bravur! 
 
Vår plan är att bara rida henne i januari för att sedan börja hoppa henne mer och mer och hoppas att hon då hunnit bygga lite mer ryggmuskler och lagt på sig lite och att magsåren läkt helt då. Hon ser väldigt fin ut och känns också väldigt bra, så vi trappar upp hela tiden men gör det långsamt. 
 
Imorgon är det sista dagen på året och jag och ida ska en sväng till Peka. Tanken är att longera trixie, eftersom jag tänker att det kommer att vara svårt att göra det mer nu, eftersom det alltid är trångt på Hippo och då tycker i alla fall jag att det är korkat att ta upp den extra platsen som longering gör. 

Kommentera här: