0

Hejdå Stöcke PF

Under vintern har ett beslut vuxit fram, ett  beslut som långt ifrån har varit lätt att ta. 
Efter 8 år i Stöcke PF är det dax för ett nytt kapitel i våra liv, att byta förening. 
Självklart är det absolut ingen osämja eller annat groll som ligger bakom vårt beslut, utan ett mer praktiskt beslut gällande framförallt träningsmöjligheter. 
 
Men det är tufft, vi har varit en del av Stöcke PF otroligt länge, tjejerna har ju mer eller mindre vuxit upp i föreningen. Ida har tävlat halva sitt liv för Stöcke PF. 

Vi har fått uppleva så otroligt mycket tillsammans med familjen Hamberg/Eriksson och självklart även de andra familjerna som varit med i klubben under åren. Vi har sett familjer komma och gå, ryttare som har utvecklats i stormfart under Susannes ledning, barn som mognat som både ryttare och individer och som fostrats i bästa Stöcke-anda. Något som verkligen ger barn och ungdomar de bästa förutsättningarna för att lyckas, både inom ridningen men även en grund för allt annat i livet. 
 
Vi har fått uppleva träningar i snöstorm, regnkaos och storm, dagar då det stormat, haglat och regnat både på tvären och ledden, träningar i gassande solsken vackra sommarkvällar som avslutats med en stunds surrande på altanen, träningar i olika ridhus på vintern, clinics som inspirerat och motiverat och massa tävlingar där vi umgåtts lika mycket som vi har tävlat, där vi har haft fantastiskt kul och stöttat varandra i med- och motgång och där vi hittat på mycket tokigheter och roligheter. Vi har tränat valborgsmässoafton, juldagar, nyårsdagar och varje år firat påsken i Sundsvall på tävlingar tillsammans.
 
Vi har fått tävla individuellt och i massa olika lag, självklart ibland även med mindre bra resultat, men vi har fått vara med och ta föreningens elitlag till Strömsholm två år i rad och väl där har vi fått ta brons tillsammans i Ponnyallsvenskan. Vi har varit med och vunnit division 1 och 2 ett flertal gånger och tagit hem Norrlandsmästerskap, distriksmästerskap och varit med på galna Klubbmästerskap och massa annat kul. Och vi har fått göra det tillsammans med alla otroliga människor i föreningen! 
 
Vi har haft järngängskvällar med glögg och mys, vi har firat nyår ihop, åkt hundspann och vi har bowlat och åkt på Gröna Lund, vi har haft tårtkalas, vi har haft arbetsdagar där vi spikat och hamrat och borrat ner staket och rivit cafeterior, vi har ordnat fantastiska nationella tävlingar likaväl som små pay and jump. Och vad vi än har gjort så har vi haft lika kul tillsammans! 
 
Stöcke är den mest fantastiska föreningen som finns och människorna bakom föreningen är underbara. Under dessa år har familjen Hamberg/Eriksson blivit som en självklar del i vår familj vilket gör att det är otroligt tufft att ta det här klivet. Men nu är det dax, dax för en förändring för att spetsa till träningsmöjligheten för storhästarna ett snäpp. 
Och det kommer säkert bli jättebra, men det kommer inte att bli samma sak som i Stöcke PF.
 
Och som Susanne sa när jag berättade om klubbytet, vi ska ju ingenstans. Vi finns här och vi kommer att ses och umgås massor. Men det kommer absolut inte att bli detsamma, vi kommer inte längre vara en självklar del av denna fantastiska förening längre.
 
Så tusen, miljoners tack till Susanne, Mona, Kicki och Lennart för alla dessa fantastiska år!
Vi är så otroligt tacksamma för att vi fått vara en del av Stöcke Ponnyförening och för all kunskap, all hjälp och allt stöd vi fått från er och vi är framförallt tacksamma för att vi fått lära känna er och fått kalla er för våra vänner. 

All vår kärlek till er! 
Första träningen i Stöcke 111219, Ida på sin Munsboro Denny Boy

Träning 2011, Nora & Maggie
 
Tävling i Sikeå 2012 där Stöcke delade på alla rosetter
 
2012, den perfekta avslutning på en träning, att skritta ut tillsammans med sina kompisar! 
 
2012, sedvanligt fika på altanen efter träning!
 
Norrlandsmästerskap 2012, att vinna är inte det viktigaste (men det gjorde vi ändå), det viktigaste är att vara galnast ;) !
 
 
 
 3 av 4 ur finaste familjen! 
 
 
Totalseger DIV 1 2013, efter att ha vunnit alla tre omgångarna!
 
Gröna Lund 2013, vilken annan tränare tar med sig kidsen på Blå tåget?! 
 
Träning i blöta 2014, både hästar och ungar har lärt sig att det finns inget dåligt väder!
 
Lagseger Lycksele 2014, självklart är den rosa flaggan med! 
 
Klubbmästerskap 2014, ett av många som vi fått vara med om!
 
DM 2014, där Stöcke PF tog hem guldmedaljerna i samtliga kategorier! 
 
 
 
Arbetsdag 2015, jag tror att staketet nästan sitter kvar... 

Gagnef 2015. Tävlingen som gjorde att Stöckeryttarna gärna inte åker dit igen men som vanligt hade vi lika kul tillsammans!
 
 
 
 
Fantastiska, underbara Susanne Vännäs 2016
 
Strategier tas fram, Vännäs 2016 
 
 Vi tog oss hela vägen till Strömsholm 2016!
 
Bästa gänget fixar SM-brons 2016! Nyckeln till framgång? Ett sammansvetsat lag med världens bästa laganda och självklart bästa tränaren! 
 
Bästa gänget fixade en plats till Strömsholm även 2017!
 
 
Hemmatävling 2017. Inte bara tjejerna har lärt sig massor av åren i Stöcke, Mathias som 2011 inte visste vad en oxer var, fixar numera banchefsjobbet galant! 
 
Susanne fixar storhästframhoppning med bravur då Ida och Trixie gör tävlingsdebut 2018
 
2018, tänk att Sussi funnits där för Ida hela vägen från trög B-ponny till Rolls Royce Storhäst 💗!
Tusen miljoners tack för att du alltid varit bästa stödet, mentorn, tränaren och vännen, vad skulle vi vara utan dig 💗?!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: