0

Morgonbestyr

(null)
 
Ida har sovit hos en kompis i natt så snälla mamman tog stallet imorse. Och eftersom Ida inte skulle komma hem förrän vid 16 och Nora inte hade lust att mocka och släppa in och ut hästar så fick jag helt sonika fixa detta imorse. 
 
Så först ut med Frans i hagen och ge honom lite hö där, ge de andra två lite hö inne, mocka och spåna Frans box, höa Frans box och de andras hagar, in och äta frukost och fixa sig, ut och ta in Frans (som hade haft ner en tråd i hagen, mest troligt hade han rullat på den...) och släppa ut de andra hästarna. 
 
Frans är nu uppe i en timma i hagen (ja, han ser de andra genom stalldörren så han är inte själv ute) men fortfarande får de andra vara inne under tiden. Sen ska Polo få börja gå ut en stund med honom, kanske när Trixie rids eller tränar och sedan kör vi på så tills allt funkar lugnt och fridfullt och vi inte är oroliga för att någon ska gå genom tråden. 
 
Det börjar bli kallt på nätterna, i natt hade det varit 5 grader ute men än så länge är det väldigt varmt i stallet så det går ingen nöd på hästarna som självklart är täckesfria än så länge.
 
Veckans planering då? 
Onsdag - Ida ska hoppa Trixie för Sussi i Stöcke, Frans skrittas
Torsdag - Ida och trixie ska rida dressyr för Lena på Peka, Frans skrittar
Fredag - En stunds uteritt och en stunds trim på banan för Trixe, Frans skrittar 
Lördag -Tävling i Vännäs för Trixie, Frans ska börja travas
Söndag - Tävling i Vännäs för Trixie, Frans skrittas och travas på ridbanan
 
Imorgon börjar skolan igen för tjejerna, så verkligen slut på lugna dagar och sovmornar för dem! Det känns alltid väldigt vemodigt och som ett slut på sommaren på riktigt. Jag är ingen vintermänniska, så är det bara. Hösten är supervacker men jag fastnar alltid i att den bara är en transportsträcka in mot vintern vilket är supertrist! 
 

Kommentera här: