0

Ett bra upplägg helt enkelt!

Det känns som att vi nu har ett riktigt bra träningsupplägg för Trixie, som passar både henne och Ida!
 
Vi tränar först och främst för Susanne i hoppning på söndagar, Susanne är den tränare som känner Ida bäst och har tränat henne längst, enda sedan slutet av 2010 (vi bytte klubb officiellt 2011 men tjuvtränade lite innan)  hon håller superbra träningar och ser vad varje elev behöver och var eleverna som grupp ligger träningsmässigt och träningarna är väldigt trygga och familjära. Sen vill jag också att Ida gärna fortsätter träna med dem vi alltid tränat med för gemenskapens skull samt att föreningen jobbar för att få igång en aktiv storhästsektion med regelbundna träningar. 
En tävling i Lycksele för länge, länge sedan. Tänk att Sussi tränat Ida nästan halva Idas liv!
 
 
Sedan har vi ju Micke som "månadstränare", dvs han kommer en helg och tränar två dagar. Vintertid är det i snitt varje månad, sommartid då det är mycket tävlingar kan det bli något glesare. 
Även Micke har tränat Ida i många herrans år (tror hon började redan på b-ponny, eller eventuellt då vi köpte Regitze 2012) och är väldigt nöjd nu då hon rider storhäst, eftersom han alltid hävdat att hon passar bättre på storhäst än på ponny. 
Micke har en otrolig förmåga att se vad varje ekipage behöver trots att han håller mängder av träningar varje år. Han vet hur långt han kan pusha dem, vilka som behöver mer uppmuntran och vilka som behöver mer konstruktiv kritik. Att han dessutom är superbra på att matcha häst och ryttare är ju bara ett plus ;) . 
Smoky, Nora och Micke efter en träning oktober 2013. Shit vad mörk Smoky var då, när vi bara haft honom ett halvår! 
 
 
Nyast i träningsgänget är Kerstin, som Ida just nu hoppar för på tisdagar i en grupp med fyra ryttare. Att gruppen är liten är suveränt, det blir ingen stress utan det blir en väldigt lugn träning.  Kerstin är väldigt noga med sitsen och grunderna, något som både jag och Ida uppskattar. Ida har bara hunnit träna för Kerstin tre gånger än men jag hoppas att det blir längre än april ut, vilket är sagt för just den här gruppen. 
 
 
Sedan tränar ju Ida sedan 4-5 månader tillbaka dressyr för Lena, ofta blir det på måndagar och det gör hon i snitt varannan vecka. Lena är superbra på att anpassa träningen efter den aktuella ryttaren och ser pyttesmå saker som behöver korrigeras och som gör otroligt stor skillnad. Både Ida och Trixie har blivit mycket stadigare och samspelta av dressyren och den gör verkligen så otroligt mycket! 
 
Jag är oerhört tacksam för att vi har dessa tränare och får ta dela av deras enorma kunskap! Utan dem vore allt mycket svårare och även tråkigare! 
 
Utöver detta så rids självklart Trixie fler dagar i veckan! Vi åker till Peka i snitt 4 dagar i veckan och rider då för tränare 2-3 av dem beroende på hur veckan ser ut. Sedan rids hon 2 dagar hemma, både på ridbanan och ute på vägen och den 7e dagen vilar hon. Ett ganska lagom upplägg! Vi märker direkt på Trixie om hon inte är ordentligt riden eller även genomriden. Hon går alltid som bäst i hoppningen efter ett dressyrpass då alladelar verkligen är på plats. 
 
Den här veckan blev lite annolunda efter som det inte blev dressyr och heller ingen Sussi-träning. Så Ida red hemma i måndags, tränade för Kerstin i tisdags, red hemma onsdag, Peka idag, hemma fredag, vila lördag och mest troligt Peka söndag. Så det blir nog en bra vecka ändå! 
 
ida ska vara borta lite i helgen och då kliver hennes nya medryttare in och rider Smoky, dvs Nora. Jag hoppas verkligen att hon vill fortsätta rida nu, även om det blir bara nån gång i veckan och att hon gärna kan börja hoppa Smoky lite. För Ida är inte riktigt motiverad att träna Smoky på den nivå han förtjänar, hon har mentalt gått över mer och mer till storhäst och nu då vi inte hann klart till eliten, så har hon inget uppenbart mål kvar med honom. Så vi får helt enkelt se vad som händer här framöver.

Kommentera här: