0

Fredagens träning

I fredags var det premiär för Sussi-träning på Hippo för Ida och Trixie. Gruppen bestod av 2 c-ponnyer, 1 d-ponny och en storhäst, men det är verkligen inga som helst problem för Sussi att rådda ihop! 
 
Trixie var ganska pigg på framridningen eftersom hon vilat onsdagen och bara skrittat torsdagen pga avsaknad av snösulor. Inte optimalt, men hon skötte sig ändå superbra! Fast hon är pigg så gör hon inget bus, blir bara lite mer på. 
 
Övning 1 var studs på båge vilket jag trodde skulle innebära stora problem. Men efter att de fått göra det ett par gånger så fattade hon konceptet och då var det absolut inga problem! Hon lär sig väldigt snabbt också, förra veckan skulle vi trava bommar hemma vilket gick sådär. Igår gjorde vi samma sak och då gick det galant! 
 
Övning 2 var bom - kryss-bom-oxer och övning 3 var likadan men i andra varvet. Inte heller dessa övningar innebar några större problem, speciellt inte då Ida red in med lugn och rytm, vilket är det absolut viktigaste att tänka på med Trixie. Hon gör det hon ska ändå men blir det för mycket så överhoppar hon sig ännu mer. Så lugn och rytm och mellan hand och skänkeln hela tiden. 
 
Men det var superbra övningar och Trixie skötte sig finfint och de fick till i stort sett bara fina språng. Att åka till ännu ett nytt ställe var inte heller några problem, hon gör som hon ska hela tiden och älskar att jobba! Nu tränar vi bara på under vintern och håller oss på låga hinder för att bygga styrka och förtroende! 
 
 
I lördags blev det ofrivillig vilodag, absolut inte optimalt men hovslagaren tyckte inte att vi skulle rida efter skoningen. Så det blev en prommenad på vägen och sedan en stund i hagen efter att sulor, brodd och nya skor kommit på. 
Vi har satt  på mindre brodd nu i år eftersom vi vet att det inte brukar krävas så mycket mer just den här årstiden och det är betydligt enklare att brodda upp om det krävs, då det redan sitter brodd i hålen. 
 
Igår red Ida först på kvällen och som jag skrev ovan så jobbade vi en del med bommar. Underlaget var tyvärr sådär och som tur var sladdade Mathias efter Ida ridit och körde även välten, för idag har det frusit på. Så ikväll är den iaf slät att rida på! 
Trixie var mer spänd en vanligt då vi skulle sitta upp och hade öronen bakåt, vilket inte hör till vanligheterna. Men det blåste nästan storm och var svart ute så det kanske inte var så konstigt. Skötte sig gjorde hon ändå och som alltid inget bus, men Ida tyckte att hon låg på lite väl mycket i handen, så hon avslutade med att jobba mycket övergångar och tempoväxlingar vilket hon alltid svarar bra på. 
 
Jag har fortsatt lite täckesdilemman med Trixie. Jag lämnade ju tillbaka två stycken i stl 145 för de var för små och jag köpte ett begagnat wheaterbeeta i stl 155, men det känns stort och dessutom har wheaterbeetas stalltäcken en tendens att glida snett, vilket även detta gör vilket knappast är skönt och risken för att de ska fastna i bensnörerna är ju också stor. Så vad i hela friden ska jag prova nu? Är inne på Rambos stalltäcken i stl 145, de ska ju vara lite större än Amigo. Eller Rhino i stl 155, för det ska ju vara lite smalare. Men samtidigt så låg fleecetäcket i stl 155 Rambo bra även om det är snäppet långt... Varför finns det inte 150 i Horseware??!!!