0

Dumma benskydd

Igår kväll var vi på hoppträning. Kanske låter märkligt med hoppträning dagen före tävling men det var en superbra tanke! För tävlingen idag börjar inte förrän 15, det är bara en endags och träningen låg med fokus på positiv känsla! 

Ida och Torkel hade sin bästa träning på länge och hoppade med stora fina språng och bra driv! Aldrig i botten och Torkel skötte sig finfint och Ida med! 

Smoky var bindgalen till en början, spänd och drog en repa efter varje hinder tills jag tog av baksskydden.
De störde honom helt enkelt. Så han fick hoppa utan och i slutet hade han börjat slappna av riktigt bra och slutat tjafsa. 
Men däremot ser man tydligt att han blir mer spänd om hindren är låga, först när han fick hoppa en oxer på 120 hoppade han riktigt bra. 

Så vi får se om vi måste göra ett klassbyte till MSVB ändå idag, han går helt enkelt bättre då, även om jag tycker att han borde få en enkel klass i kroppen på årets första tävling, speciellt som jag inte tycker att han är riktigt "klar" efter vintervilan.

Nu ska vi upp och försöka hinna lite före tävlingen börjar. Nora måste få nya boots och vi måste köpa kylpåsar om Ida behöver för sitt onda ben idag. Inte så smart att lägga sig under hästen samma vecka som årets första tävling 😉