0

Lite skillnad!

Så här fin och ridbar var våran ridbana i fjol vid den här tiden! Lite skillnad mot i år då det bara är is!
 
Idag ska tjejerna se om isen försvunnit från backen så att de kan skritta ut de två skimmel-pojkarna. Annars blir det skrittarbete på ridbanan ännu en dag. För jobbar man till 17 så är det omöjligt att ta sig in till ridhus kvällstid både tisdag och onsdag tyvärr pga bokningar

Men imorgon ska vi in på eftermiddagen eftersom jag tagit ledigt pga att vi äntligen ska på sadelprovning för Andrea! Och då tar vi med oss Smockis också så får Nora rida i ridhuset och motionera honom. 
De andra två är satta på vila. Isack har "uppkollningstid" den 9e så han får vila tills dess och Torkel har mikrovila pga vaccination. Att låta de två få en kort vilopaus är också väldigt bra med tanke på det oridbara underlaget ute. Väldigt lugnt med bara två ponnyer som ska ridas! 
Sedan får vi se om vi åker in fredag och söndagkväll också (det är dressyrtävlingar på Hippo hela helgen) . Ska börja träna på att köra Polo tillsammans med Smoky i lastbilen för att se om vi får till detta. 

Kruxet med lastbilen är att man visserligen kan ställa väggen i olika lägen. Men det innebär då att en ponny får 60 cm och den andra 125 cm. Och 60 cm går ju inte! 
Men det går att ställa väggen snett, vilket gör att Polo får mer yta bakom sig samtidigt som den andra ponnyn har gott om yta förutom längst bak. Och det läget har vi kört Polo i och det funkar bra för honom. Vi har även testat att ställa en ponny på den andra delen själv och den får väl plats. 

Men då måste vi göra något åt låsningen på mellanväggen eftersom den inte låser 100% då den är snedställd och det går ju inte! Och vi skulle även vilja göra ett mellanläge och se om det skulle funka. Då skulle den andra ponnyn få 75 cm längst bak och Polo 110. Och det tycker man borde funka. 
 
Problem är till för att lösas! Så det så!
 

Kommentera här: