3

Dagens aktivitet

Innan jul så kunde jag inte längre blunda för att jag är rejält överviktig, och inte bara lite "klädsamt fyllig". Kilona har smugit sig på under de senaste 10 åren men har tagit extra fart de sista 3 åren. 
Tidigare har jag vid några tillfällen försökt mig på fuskmetoder, dvs sånna som ger snabb viktnedgång typ GI. Och visst, jag har snabbt gått ner 5 kilo, men eftersom jag inte gillar att ge avkall på god mat och gott vin, så har jag lika snabbt gått upp igen, men då 10 kg...
Och som en god vän sa, det finns inga genvägar!
Så här runt jul så började jag prommenera på lunchen,först kanske bara 2-3 dagar i veckan, men snabbt blev det en vana och nu går jag 30-45 minuter i stort sett varje lunch. Till hjälp har jag appen Run Keeper för att se hur långt jag gått och hur mycket jag förbränt, och appen Shape Up där jag lägger in träning + vad jag äter på en dag. För att gå ner 1 kg i veckan så ska mitt kaloriintag ligga på drygt 1200 kalorier, vilket inte är det enklaste att hålla. Dessutom har jag ämnesomsättning som är lägre än de i min ålder vanligtvis har, så min viktnedgång har varit knappt 0,5 kg i veckan. Men det tycker jag ändå är helt ok! Huvudsaken är ju att det går åt rätt håll! Målet är -13 kg och jag står just nu på -6 kg! Så nästan halvvägs! 
 
Jag har alltid tidigare varit massiv motståndare till att träna på gym. Skrev faktiskt upp mig på gymkort för 2 år sedan, men hämtade aldrig ut det. Var bara in på det gymmet och kände bara NÄÄÄÄÄÄÄÄ. Massa supertränade snygga 25-åringar som tränade där, och jag kunde absolut inte identifiera mig med dem eller instruktörerna.
Men i julas så fick vi tjejer på jobbet en heldag på IKSU Spa och då föreslog en av tjejerna att vi skulle gå på ett pass, eftersom att det ingick. Usch och fy tänkte jag och stretade imot i det längsta. Men iväg kom vi, jag överlevde och tyckte dessutom att det var kul! De som deltog i passet var långt ifrån alla vältränade, instruktören var i 45 års åldern och lite klädsamt rund och hon var jätteinspirerande. Miljön där är otroligt härlig och lugn.
Så nu har jag löst (och hämtat ut) mitt nya IKSU-kort och idag har jag tränat igen! Helt frivilligt och helt själv! Det trodde jag aldrig! Jag har dessutom fått Mathias att lösa kort på samma ställe, så förhoppningsvis kommer även han igång.