0

Gott Nytt År

Nu är det snart slut på 2012, bara några få timmar kvar. Och vad passar då bättre än att sammanfatta det år som gått? Frågan är ju då bara, kommer man verkligen i håg det år som nu läggs till handlingarna? För ibland känns det verkligen som att tiden rusar. Och ibland känns det som att den sniglar fram. Märkligt.
 
Januari:
Vi inledde året i samma sällskap som vi slutade det där året då vi på årets första dag var inne och red på Hippo tillsammans med Sussi och Mona samt familjen Eriksson.  
I Januari bestämdes det att Bea skulle triangelmärkas och direkt efter belutet köpte vi Nikoline. Dagarna efter hon kom hem så konstaterades det att Hippo fått kvarka och de stängde anläggningen. Vi fick istället träna i Wassermans ridhus i Strand hela vintern och fick inte direkt någon lysande uppladdning för tävlingsåret.
Nicko fick kolik en kväll i slutet av månaden, men den hävdes med hjälp av promenader och vatten. Orsaken till koliken var helt enkelt ett missförstånd och hon fick hö före hon fått vatten efter en hård träning.


Februari:
Månaden inleddes med att Daphne trampade in en spik i foten. Hon blev visserligen ohalt direkt efter och vi konsulterade veterinär som inte tyckte det var nödvändigt att kom. Men eftersom det inte blev 100% bra så åkte vi in i slutet av månaden, kollade och röntgade hela hoven utan att hitta något. Däremot såg vi att spiken gått in i strålen, så antagligen var det en ömhet. Maggie fick en släng av förkylningshosta som höll i några veckor.
Vi var med Nicko och Daphne på sadelprovning och köpte sadlar, en utprovning och köp som kostade oss massor, både i utebliven framgång men även ekonomisk.
 
Mars:
Årets tävlingsdebut skedde i Övik. Nora och Nicko tog hem två segrar medans Daphne inte kändes 100%. Vi gjorde sedan en endagstävling på SURF med halvbra resultat. 
Sören satte en sula på Daphne och tillslut kändes hon fräsch igen!
Nora var uppe hos Julia och tränade Maggie, en träning som egentligen innebar vändningen för dem. Innan detta var vi på väg att ge upp med Maggie.
Månaden slutade med att vi åkte upp till Skellefteå för tävlingshelg där Stöckes tre B-ponnytjejer, plockade hem masvis med rosetter!!
 
April:
Påsken firades traditionsenligt i Sundvall dit vi bara tog med B-ponnyerna. Daphne gick fina rundor och Nicko gick ok i LB. Men som alltid en trevlig helg med trevligt sällskap! 
Hoppade även en lokal tävling I vännäs upptill LA där tjejerna tog hem varsin vinst.
I slutet av månaden tog vi tåget till Södra Sverige för att leta C-ponny till Ida. Vi provred 2 stycken och bestämde oss för svarta vackra Regitze!
Träningarna går bättre och bättre för Nora och Maggie, de börjar hitta varandra på alla plan och studsar över allt de ser, även om Nora får jobba hårt för det!
 
Maj:
10 maj kommer Regitze hem med lastbil. Hon finner sig snabbt tillrätta hos oss och allt funkar bra mellan henna och Ida!
Nicko får skav i karlederna av bootsen efter en träning, skav sm tar otroligt tid att läka pga allt kladd i hagen.
Träningarna för Nora och Maggie fortsätter att gå bra, men hon får även hoppa Daphne nångång, vilket också funkar jättebra!
 
Juni:
Tjejerna hoppar på SURF och kan nästan inte bära alla rosetter och priser de får med hem! DIV 2 omg 1 går där och Stöckes lag slutar som 1:a och 2:a! Nora och Magge sätter en dubbelnolla i LB bägge dagarna och debuterar även med Daphne i LC och kom 2:a! Ida hoppar första tävlingen med Regitze vilket också gick toppenbra!
I mitten av månaden åker på på tävling i Vindeln. Dag 1 börjar med vinst för Nora och Daphne och en tredjeplats för Ida och Regitze! Nora och Maggie debuterar LA med nolla och en tredjeplats! På söndagen hoppar de LA igen och upprepar besdriften, nu med vinst!! WOW!! Vi inser att det verkligen vänt på allvar, de är nu ett ekipage och har störtkul ihop!
herken, dvs vår lastbil, köps in och alla resor underlättas verkligen!
 
Juli:
Hemmatävling där dag 1 totalt regnade bort. Har aldrig sett så mycket vatten komma ner som den dagen och banan var mer som en swimmingpool än en ridbana! Bra resultat ändå under hela helgen, bägge tjejerna vann bla den sk Stöckecupen, Nora för B-ponny med Daphne och Ida med Regitze för C-ponny! 
Med Nicko blev det bara skräp och vi börjar inse att det här inte funkar. Nicko läggs ut på annons eftersom det verkligen inte funkar. Vi tror att detta beror på att Nora är för lång och kommer ur balans, men får senare under året veta att hon fått fel sadel och att det är en XW istället för normal och har alltså suttit skitdåligt och stört henne.
Tävling i Piteå, det regnar så Maggies box blir förvandlad till swimmingpool men Nora och Maggie sätter sista nollan i LA och är nu kvalade till MSV på fyra försök! I övrigt så plockar de hem massvis med placeringar på alla tre ponnysar!!
Vi får ner dränering och stenmjöl på ridbanan och kan nu använda den fullt ut! Vi bygger ut sadelkammaren från 1 till tre rum!
Bägge tjejerna debuterar MSV i slutet av månaden i Vindeln, Nora med 4 fel och Ida med uteslutning, men det såg super ut fram till det!
 
Augusti:
Vi inleder månaden med semester där vi även var ch såg på utomhus SM! Superkul upplevelse.
Väl hemma slet vi ut stallet och bytte ut alla boxar.
Tävling i Vännäs, där Nora och Maggie vinner sin andra MSV! Ida och regitze debuterar LA med en jättefin runda, tyvärr ett ner i omhoppningen.
Sedan kom årets stora händelse, Norrlandsmästerskapet som gick på SURF. Vi hade inga förväntningar alls på resultat eftersom det gick i LA-LA+5-MSV för Nora och LB-LB+5-LA för Ida.
Men oj!! Nora rider nolla varje dag och slutar som segrare för kat C! Och Ida gör två mycket bra dagar och slutar som 3:a i kat B! Vilka tjejer! Så stolt över dem att man nästan kan spricka!
 
September:
En helt ok tävling i Lycksele, hästarna och tjejerna lite trötta men plockar ändå hem flertal placeringar.
Ida och Daphne kommer 2:a i DM:et, Nora vill för mycket och slutar utanför DM-placering. Så kan det gå ibland. Nora och Daphne debuterar LA med en superfin runda!
På hemmatävlingen så sätter Nora första nollan i LA med Daphne och Ida med Regitze! Toppen!!
Vi avslutar månaden med en liten tävling i Sikeå där tjejerna och resten av Stöckes ryttare plockar hem precis allt i alla klasser!
 

Oktober:
Vi bråkar om att få rätt ang den felaktiga sadel vi köpt i våras. Efter många turer får vi en ny sadel.
Nicko flyttar till Göteborg till sin nya ägare och vi börjar mer aktivit leta ny ponny. Tanken är att det är Ida som ska ha den och Nora ska helt ta över Daphne för 2013.
Årets sista tävling går på Hippo, en helt ok helg får avsluta tävlingsåret.

November:
1:a november kommer vi ner till Borås och där tittar vi på inomhus-sm och provrider 3 ponnysar, en cc-ponny och 2 d-ponnyer. Vi bestämmer oss och Isack flyttar hem till oss 22 november.
Inomhusträningarna börjar på Hippo.
 
 
December
Årets sista månad går i raketfart. Maggie och Regitze har vintervila och tjejerna har tränat med Daphne och Isack. Träningarna går framåt för varje gång och vi ser fram emot 2013!
Vi åker ner till Stockholm Horse Show för shopping, besök hos morfar och show!
Avslutet på året blev det bästa, en 6 timmars lång "lunch" i Stöcke tillsammans med finaste familjen Hamberg och Familjen Eriksson. De sista timmarna på året spenderas hemma i lugn och ro med spel och prat.
 
Vi önskar alla våra vänner ett riktigt Gott Nytt År! Vi ser massor fram att spendera det nya året tillsammans med er och vi önskar er alla god hälsa, framgång och andra trevligheter! 
Kramar från oss