0

Prinsessan har hoppat!

Den enda som uppskattade Frappes broddtramp var Trixie, som fick kliva in och hoppa på träningen igår istället för honom. Nu skulle vi börja hoppa henne i februari igen så det var ju faktiskt bara 2 dagar tidigare än beräknat så det känns helt ok 😉. Och hon har ju inte varit skadad, vi har bara gett henne en paus för att magsåren ska läka och för att hon ska lägga på hullet lite och även muskla på sig. 
 
Och som Kerstin sa efter träningen, hon ser pigg, fräsch och glad ut, finns ingen anledning till att vi inte skulle dra igång ordentligt igen nu. 
 
Så även nästa vecka och veckan därpå blir det nog Trixie som får gå Kerstin-träningen, eftersom det är Micke-träning (äntligen!) nästa helg och den tänker Ida att Frans ska få gå. Så det blir ett toppen upplägg och vi hoppas att de bägge håller sig fräscha och inte trampar sig igen eller nåt!
 
Själva träningen gick superbra! Ida tog ett lite skarpare bett (Trixie går normalt på vanligt tredelat med rörliga ringar, nu fick hon gå med ett tredelat med D-ringar) för att hanågon broms om det behövdes. och Trixie var jättepå men ändå reglerbar tycker jag. Ibland gick det lite väl fort, framförallt i början av träningen, men hon skötte sig ändå finfint! 
 
Och det var en jättebra träning som passade henne, med hinder på medellinjen som reds som serpentiner, en dogleg och en linjer räcke-oxer, som först reds på 5 galoppsprång och sedan 6 (jag tror mig minnas att den var 22 meter) 
  (null)

(null)

Frappe-mannen sköter sig sisådär och uppskattar verkligen inte några dagars vila. Såret ser däremot jättefint ut nu och han fick faktiskt gå ut utan bandage idag och istället bara med benskydd även på det benet. Vi hoppas att det ser lika bra ut ikväll! 
 
Han är helt obrydd om själva såret, svullnaden var borta efter nån dag och han har aldrig varit halt, så ser såret lika bra ut imorgon får han faktiskt åka in och ridas, men även då med benskydden på bak så att han inte råkar sparka upp såret igen. För ju längre han vilar, ju mer laddad blir han och ju större blir skaderisken! 
 
Tror att vi ska köpa ett par likadana skydd till och ha i ridningen. Väldigt positivt överaskad av hur bra de satt, trots att det är "ludd-skydd". Vore superbra att ha ett par just bak på Frans i ridningen, det är ju inte direkt första gången han har sparkat sig på bakbenet... 
 
 


1

Handling och konsekvens!

Om man ser ut så här då gammelmatte kommer hem från jobbet: 
 
Ja, då får man glatt se ut så här dagen efter då man ska ut i hagen: 
 
Ett snyggt blått bandage (eller snyggt var verkligen att ta i men Frans är inte den enklaste att lägga bandage på när han vill gå ut) och nya benskydd på alla andra benen. För nu blir benskydd obligatoriskt för herrn! 
 
Dessutom fick galningen gå ut i en mindre hage, vilket han inte heller uppskattade, utan körde sin hingstigaste trav fram och tillbaka på den fjuttiga ytan. Knäppgök! 
 
Men såret såg i alla fall bättre ut redan igår kväll. Jag tvättade och la om det igår då jag kom hem och sedan satte jag ett stadigare bandage och körde pipmaskinen på såret, innan nattningen. Och sedan samma procedur imorse och då såg det ännu bättre ut. Så drar han inte upp det så får han nog vara utan bandage imorgon i hagen, men med på natten pga all skit som finns i spånet i boxen. 
 
Så imorgon får nog Trixie träna för kerstin istället. Tur att hon hoppat hela 6 gånger över en sockerbit i år, hon är ju värsta i form nu ;) . Nä, skämt å sido, men hon får vara med så långt Ida tycker att det känns ok, och det var ändå tanken att hon skulle börja hoppa igen nu.
0

Men ogillar!

Ogillar verkligen när maken ringer och säger att Frans gjort illa sig och att det ser ganska illa ut...
Att Ida säger att hästarna är döende så snart de har minsta skrapsår är jag van vid men Mathias brukar inte vara så känslig. 
 
Fick se via Facetime och det var väldigt mycket blod, men på framsida bakbenet, så ingen sena, utan mest troligt har han sparkat sig själv eller rullat sig och sparkat sig. För när Ida tvättat det så var det två sår, ett mindre och ett långt sår, men enligt henne inte djupt men ganska stora.

Men helt ohalt just nu och det blöder inte längre även om han självklart är svullen över själva såren. Och självklart var det på hans vita bakben så det ser ju värre ut, och det blöder ju lätt mycket då det är kallt ute. 
 
Vi har varit väldigt förskonade från just sårskador och jag tror att även den här sårskadan såg betydligt värre ut än vad det är även om det kommer innebära lite avbrott i träningen.
Och med tanke på Frans akrobati i hagen så blir det benskydd i hagen hedanefter! Så det så!