2

Lite shopping, hopp och nytt foder

Igår skickade jag Mathias på fodershopping så nu börjar vi vänja in Trixie på Low Starch och se hur det funkar. Fodret så ut att mestadels innehålla gräs och desiteten var även den betydligt lägre så volymmässigt får vi ge mer även om det typ inte vägde någonting. Utöver detta får hon även 1 dl linfröolja per mål och sina små svarta muskelkulor. Funkar nu inte detta får vi testa vidare, men eftersom jag ogärna byter foder stup i ett så hoppas jag verkligen på detta! 
 
HÖÖKs hade som sagt AW igår så jag och tjejerna skyndade dit en kort sväng eftersom jag även hade styrelsemöte med Stöcke PF igår. 
Nora handlade massa söta saker till sin valp Ines, som nu i helgen blir familjen Rönnbäcks senaste tillskott. Ines flyttar däremot inte så långt eftersom hon är född och uppvuxen hos oss! 
 
Ida var lite ofokuserad så när hon provade två olika handskar, ett par riktigt varma för vintern och ett par för hösten, men missade köpa hösthandskarna. Jag fick henne även att prova ett par ridbyxor eftersom hon behöver ett par svarta. De satt riktigt snyggt och när vi upptäckte att det var lite foder i dem så fick de följa med hem. Hon har ett par gråaktiga i softshell och lite foder som hon rider i hemma vintertid men de är lite för stora och kanske inte snyggast i världen enligt henne ;) . 
 
I övrigt fick Trixe en grimma, vilken jag tror är den första vi köpt till henne... Innan har hon haft en rosa med bling som Smoky vann på nån tävling, hovolja och så köpte jag ett hundhalsband och hundgodis till min lilla vovve som faktiskt fyllde hela 1 år igår! Tänk att det känns som nyss hon var alldeles liten och ny
Liten Vilde <3 ! Labradorvalpar är typ det sötaste som finns! 
 
Efter mötet skyndade jag hem och hjälpte Ida att hoppa Frans lite. Och han var en riktig tiger och nästan lite väl på och stark! Tänkte ett tag att han skulle dra en repa, men inte Frans inte! Han hoppade med tryck och glädje och var superfin! Känns bra inför helgen!
 
 
0

Surt

Två dagar efter jag beställt täcken så annonserar HÖÖKs om AW med 20% rabatt! Priset hade inte skiljt så mycket men jag hade fått täcket snabbare, vilket verkligen hade behövts! Grrrrr!! Frans står idag med alldeles för litet täcke vilket absolut inte känns bra.
 
Har föresten även beställt ett stalltäcke, ett varilayer till Trixie för att få extra värme över ryggen där det är 450 gr. Tror att det kan bli superbra! Vi fick ju direktiv att täcka henne ordentligt eftersom hon är frusen och fryser hon så spänner hon sig, vilket inte är bra för ryggen. Och med tanke på hur det stormat ute nu sista dygnet så är det kallt! Och det lär ju inte bli varmare ute direkt.
 
Mailade Kraffts foderrådgivare om foder till Trixie och fick tips om Low Starch Musli och olja. Jag var ju inne på olja, men Low Starch har jag nog inte ens tittat på, men enligt foderrådgivaren (som dessutom svarade inom ett dygn!) var det ett foder som var lätt för hästarna att ta upp och som innehåller mer protein. Så vi kanske testar det och ser vad som händer, jag har däremot inte hunnit räkna på det än. Är så himla rädd att hon ska tappa ännu mer nu då det blir kallt ute, eftersom det hände ifjol då kylan kom!
 
I helgen ska Frans få hoppa på Hippo, vi har anmält till 1 meter bägge dagarna men vi tar en dag i taget. De har egentligen inte ens hoppat en hel bana ihop tidigare och jag skulle vilja ha lite mer styrka och ork i honom. Men det är skönt att göra första starten på "hemmaplan"! 
 
2

Trixie hos doktorn

Nu har Trixie varit på höstkoll och på det stora hela såg det bra ut. Ingen hälta att behandla men ont i ryggen och lite dåligt med hull och muskler. 
 
Så ryggen är behandlad med muskelavslappnande och nu ska hon bara promeneras 2 veckor till återbesöket, där även Anna (Stallmassage) ska titta på henne vilket känns toppen! 

I övrigt är det varma täcken, tillskott som ska vara muskelfrämjande (Equitop Myoplast) och fortsätta kämpa med att få henne i hull. För utan hull kan man inte bygga muskler helt enkelt. 
 
Så vad har ni för tips och trix för att få henne i hull? Hon äter idag ca 12-15 kg hösilage, mer får vi inte i henne, hon lämnar även en del idag. Utöver det får hon 2 kg lusernpellets (torr vikt), 2 dl sojamjöl (vårt hösilage ligger lite lågt i protein), 2 kg High Energy Musli från Kraft, 0,5 kg Irish Mash och ca 0,5 kg havre.
 
Man tycker att hon ska få mer än hon behöver men icket.  Det jag funderar på att testa är att byta ut havren mot olja eftersom jag delvis upplever att hon tappat i vikt sedan vi la till havre. Jag tycker också att hon har tappat på den tiden vi bytt från Struktur E till Krafts High Energy men jag hoppas att det är en tillfällighet eftersom det blir så sjukt mycket dyrare för mig att fortsätta med Struktur E, som kostar 21,25 mot Kraft Energy som kostar 12,45 kr / kg. Men samtidigt kan jag inte hålla på med tusen olika tillskott och tilläggsfoder, för det blir också väldigt dyrt!!
 
Jag har skickat vårt foderproblem till Krafts foderrådgivare så får vi se vad de tycker. Just nu är jag inne på att byta till något proteinrikt foder och hoppas att det funkar bättre. Kan ju vara så att hon får för mycket energi och bara springer av det tänker jag. 
 
Tänder och mask är självklart kollade. Och det är inget tillfälligt, vi har kämpat med att få upp henne i vikt sedan hon kom, även om det ibland varit bättre och ibland sämre. Veterinären sa tröstande att det hänger ihop med åldern och hennes "typ" av häst och att det bara var att kämpa på, men att muskeltillskottet brukar göra väldigt gott med hästar av den typen. Jag håller tummarna för det!