0

Magsår och utslag

Ingen har sagt att det ska vara enkelt, eller inte heller billigt, att ha hästar! 

Trixie har idag gjort gastroskopi, som mycket riktigt visade magsår. Inte så farliga som tur var, utan på deras skala 2/4. Men ändå magmedicin 28 dagar, som kostar en förmögenhet, och sedan återbesök. Då också med tandkontroll... Trixie ska däremot ridas helt som vanligt undertiden, och har inga andra restriktioner heller så det är ju bra! 

Och vår otursfågel Frans har däremot fått fler utslag. Vette sjutton om detta inte är nån allergi av nåt slag, känns ju märkligt att det skulle vara regnskållor? Det är inte fuktigt ute och han har väldigt lite täcken på sig.  Sånt har jag bokat in en tid hos veterinär även för honom så får vi se vad de kan komma fram till. Funkar ju dåligt att vila fyra veckor, ridas fyra, vila igen fyra osv.. 

Tur i oturen att det är en lugn period just nu och att Ida kan leva med att få en veterinärfaktura i julklapp 😂😂😂. Det tråkiga är däremot att hon missade Kerstin-träningen igår, och mest troligt även nästa. Men det kommer fler år! 
0

17 år!

Idag är ingen vanlig dag, för det är Idas 17 årsdag!! Hipp Hurra!!! 
(null)

Däremot firade vi redan i lördags, eftersom Mathias jobbar kväll och jag är på resande fot.
Mycket presenter blev det självklart, massa kläder men även den här fina: 
(null)
Så nu kan hon mocka med stil, utan att riskera väcka hela byn med sin gamla gnisslande kärra 😂! 
1

Två plus och ett minus..

Äntligen, äntligen är hästarna skodda! Snyggt och prydligt med brodd och sulor och hela alltet!! Underbart! 
(null)

Sen är underlaget på ridbanan där vi saltat, superbra!! Helt perfekt helt enkelt och går att rida på i alla gångarter. 
(null)

Vad som är mindre bra är att Frans fått ett par nya regnskållor. Inte många men en större precis vid sadelgjorden. Igen. Suck!! Skit också!!

Så istället för ridning på Peka, blev det skritt på ridbanan hemma. Trixie med sadel och Frappe barbacka.  Kanske inte riktigt vad vi tänkt, men Ida fick i alla fall sitta till häst en stund.