0

Veterinärcheck gjord!

Igår kom Maria ut för att kolla ponnyerna, Smoky eftersom jag ville veta att han såg bra ut nu då han är i full kondition och för att lägga ut honom tillsalu även officiellt och Polo eftersom vi tyckt han sett väldigt knackig ut de få gånger Ida ridit honom, 
 
Polo var först ut och redan då Ida longerade såg han väldigt ojämn ut. Framförallt på sitt högra bakben men även diagonalt. Och vi böjde bara höger bak och han var ordentligt halt där. Och detta efter snart 8 månaders vila och två behandlingar innan detta. Men han har en lite pålagring på höger bakknä så det är väl den som spökar. 
 
Men han är nöjd med att skrota i hagen och Maria ansåg inte att han skulle ha ont av det och han ser pigg och glad ut, så vi kommer att skicka in papper om triangelmärkning. Sedan får han vara kvar ett tag hos oss och sen får vi se vad som händer. 
 
Smoky däremot fick massa lovord! Maria hade aldrig sett honom så fin i longeringen som nu och han var även jättefin på böjprov och dessutom mjuk och fin och positiv! Härligt! Så han fick en OK-stämpel, en vaccination och ligger nu ute på annons: 
SMOKYS ANNONS 
 
Självklart känns det vemodigt att sälja honom, han är ju ändå en del av vår familj och har bott hos oss i 5 år. Men samtidigt så älskar han ju att hoppa och tälva och skulle aldrig vara nöjd av att bara skrota i hagen eller ridas ut i skogen. Nej han vill ha en ny liten ryttare nu att lära upp och som kan göra samma fantastiska resa som vi fått göra! 
 
 
 

Kommentera här: