0

Smoky är till salu

Efter 5 år tillsammans är det dax. Dax att sälja vår superponny så att han får ta nästa ryttare upp i klasserna och göra det han tycker är roligast, att träna och tävla. 

Hans meriter talar ganska bra för sig själv. Bland de två bästa D-ponnyerna poängmässigt  i Västerbotten 2014-2017, mängder med vinster och placeringar, hoppat MSVA och även msvb+5 felfritt, kvalat SM med både Nora och Ida varav med Ida på ett halvår. Han har gått A-final på utomhus SM 2016 med en nollrunda i kval 2 (125 cm) hoppat lag SM på Strömsholm och ingått i Stöckes bronslag, även där med felfria rundor, vunnit DM 2015 och 2016! Helt enkelt en superponny, som inte ens fått visa allt han har än, han har massor kvar att ge!
 
Han hoppar alla sorters hinder både inne och ute, han har vägvinnande galopp och har inte heller några problem att svänga snävt, han är stor och tar mycket ryttare, han är snäll att klippa och sko och transportera och rids ut själv och med sällskap utan problem. Kom till oss direkt från Irland 2013.
 
Han är däremot ingen ponny för dig som vill rida dressyr eller trimma på ridbanan i timmar,  vi kallar honom för älgen då han galopperar eftersom hans galopp inte är snygg, men effektiv. Han har skavanker och fel, precis som alla andra hästar har men vi är ärliga om dem och priset är satt efter det, då han egentligen är värd mer än det dubbla med tanke på ålder, kapacitet och resultat. Han behöver en liten tuff ryttare som inte är rädd för fart men som samtidigt inte bara flänger runt utan verkligen rider. Ingen nybörjarponny! 
 
Han säljs endast då Ida gått över helt till storhäst och han har pga det inte tävlat något i år men är riden och tränad och hoppad regelbundet och rids nu av sin förra ryttare Nora igen (efter hennes riduppehåll på 1,5 år). 
 
Säljs endast till ett hem vi kan tro passa honom och där han får stanna länge. Han vill inte vara en i mängden utan han vill vara nr 1 hos sin nya ryttare.  Han är en väldigt personlig häst som kommer göra sin nya ägare lycklig och han är värd bara det allra bästa! Säljes endast då vi inte tror att han blir lycklig av att stanna här och skrota i hagen. 
 
Smoky är född 2005 och 148 cm hög och importerad från Irland. 
 
Hör av er för med info! Det finns mängder av filmer och bilder att se. Pris: 160000:- vid enkel och okomplicerad affär. Priset kommer att höjas då han börjar tävla igen. 
 
(null)
 
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: