0

Lugnet har lagt sig

De senaste veckorna har varit minst sagt hektiska, både hemma och på jobbet och kulminerade i tisdags med ISO-revision. Jag är kvalitets och miljöansvarig OCH inköpsansvarig OCH lokalansvarig på mitt jobb, dvs jag har tre heltidstjänster, vilket är mycket i vanliga fall och gör att det är svårt att hinna göra annat än brandsläckning. Att då förbereda och fixa inför förnyelserevision, vilket är var tredje år och dessutom införa ny standard, ja då är det fullständigt kaos! Men revisionen gick bra och revisorerna kändes nöjda, även om jag inte fått slutrapporten än. 
 
Även hemma kulminerade det i tisdags då Nora fyllde 18, vilket firades med buller och bång och allt i rosa och med hela släkten på middag och pappa och Lena uppe från Stockholm ett par dagar för att fira. 
Kvällen blev superlyckad och mormor, som jag i smyg anlitat som pyntansvarig eftersom jag inte kunde vara ledig pga revisionen, hade gjort så himla fint här hemma med rosa ballonger, blommor och sifferbalonger! Då vi kom från jobbet och skolan möttes en förvånad Nora av mormor, morfar, Lena och Mathias på bron med rosa bubbel och jordgubbar. Superkul och hon blev verkligen ordentligt firad!
(null)

(null)

(null)

(null)

 
Så därav att bloggen minst sagt fått stått tillbaka nu några veckor, men eftersom jag nu unnat mig långhelg och är ledig 5 dagar och vinkat av pappa och Lena som åkte hem igen efter ett par dagar hos oss, så har lugnet lagt sig och vardagen får återvända. 
 
Vad har vi gjort sedan sist då? Vi har tränat en del, Micke var uppe en dag för ett par veckor sedan och Ida hoppade första utomhusträningen för honom, vilket gick superbra! Hon har även hoppat en jättebra träning för Kerstin, där hon fick jobba med att svänga lite snävare inför alla kommande omhoppningar. 
Nora har hoppat två träningar för Sussi som gått superbra! Första träningen på hackamore och lite lägre nivå men i söndags hoppade hon hinder och kombinationer på 1,10 helt utan problem! Superkul att se dem ihop igen och att de har så kul tillsammans! 
ida hoppade också i söndags för Sussi och Trixie var fantastiskt fin och visa verkligen upp sin otroliga teknik och vilja och det ser så enkelt ut! Nu måste ida bara jobba med balansen lite inför högre prövningar. 
Det kommer lite filmer från träningarna i ett separat inlägg. 
 
Vi har börjat fundera på hur vi ska göra med ponnyerna. Nora har sagt att hon ska rida igång Smoky men är inte så sugen på att tävla och Ida vill bara satsa på Trixie. Och Nora vill, som det känns nu, inte ha häst på heltid utan tanken är mest troligt att Smoky kommer att bli tillsalu inom kort. Han är en grymt kapabel ponny som inte ens fått visa riktigt hur bra han är, även om han gått stadiga MSVB med bägge tjejerna, kvalat SM med ida på ett halvår, hoppat A-final med Nora och tagit lag brons och hoppat MSVA med bara en rivning och MSVB+5 felfritt. 
Men han är också lite speciell och ingen häst att sitta och finlira med eller rida dressyr på. Han ser förfärlig ut när han galopperar men har en otroligt vägvinnande galopp och ett stort kliv. Inget hinder är för högt och man vet att han bara tvekar om något är galet. Och galet kan vara pälsfällning (måste få extra protein) eller en låsning någonstans som en equterapeut måste fixa. Han är gudasnäll att rida ut på och hantera men samtidigt lite bufflig ibland och bara kliver iväg. Han är aldrig röntgad så vitt vi vet men å andra sidan har vi ägt honom i 5 år och det värsta som hänt är en knäledsinflammation med 1 grad hälta på böjprov. 
 
Men ja, det tar verkligen emot att sälja honom! helst vill jag ha kvar både honom och Polo men det är bara egoistiskt att låta dem skrutta på här hemma. Vi får helt enkelt se hur vi bestämmer. Men helt klart är att Smoky inte kommer att säljas till vem som helst OM han säljs, utan i sånt fall blir det till någon som kan och vill ta hand om honom på bästa sätt!
 
Men idag skruttar de på i hagen och njuter av våren och värmen som äntligen kommit! Sommarvattnet är uttaget och ponnyerna är utan täcken. Härligt!
(null)

 

Kommentera här: