Fantastiska hästen!

Alltid när man gör något för första gången med en ny häst, så är man ju lite orolig för hur det ska gå. Vi har ju också varit bortskämda med enkla ponnyer så det blir ju extra pirrig med ny häst som man inte vet hur den funkar. 
 
Så lite nervösa var vi självklart inför helgen, då det både var Trixies första bortameeting och utomhustävling hos oss. Det var också första långresan, även om hon åkte långt utan problem då vi köpte henne. 
 
Men vi hade verkligen inte behövt oroa oss, för mer exemplarisk häst går inte att finna! 
Resan gick toppenbra och hon stod snällt och klev ut pigg och fräsch. Att ha henne i boxen på plats var en dröm, hon älskade att stå och titta ut (boxgrinden som gjorde blickfånget ännu större var en hit!), hon vilade mellan klasserna, hos låg och sov på natten, hon åt bra och var snäll att prommenera med på plats. Möjligtvis att jag skulle velat att hon drack lite mer, men hon drack och åt både mash och lusern så vätskebrist fick hon ju inte. 
 
 
Hon var pigg och glad att rida, på fredagen då Ida joggade henne var hon lite väl mötesskygg, men både lördagen och söndagen skötte hon sig perfekt. Hon blev inte stark trots att det var en stor bana och det blåste ordentligt (hon rids normalt på tävling med vadderad luva), 
 
Hon fick verkligen stora A i uppförande som alltid!!
 
Resultatmässigt gjorde hon inte heller oss besvikna. 4 fel på lördagen och en supersnygg dubbelnolla med en snygg blå rosett som resultat på söndagen. Och även på prisutdelningen skötte hon sig perfekt!
 
Söndagens runda var nog den bästa de gjort tillsammans i tävlingssammanhang! Dessutom vet vi nu även att hon hoppar mur utan problem, vilket är ett extra pluss i kanten! 
 
Världens bästa häst helt enkelt! 
 
Piteå levererade som alltid supertrevliga tävlingar! Trevliga funktionärer, bra bana och allt flyter på. En trevlig plats att vara på helt enkelt! 
Vi har också haft trevligt sällskap där och haft en riktigt bra helg helt enkelt! så himla kul! 

Piteå

Jag och Ida åkte upp i fredags mitt på dagen men kände ändå när vi kom upp vid 16 att det blev för stressigt att hoppa då som tänkt. Första ute och första meetinget vill vi gärna ge bättre förutsättningar, så under fredagen red Ida en väldigt spänd häst på plats, sen tittade vi på tävlingarna och levde lyxliv! 
(null)

(null)

(null)

(null)

Natten fredag -lördag var kall och det var först 4.30 jag kom på varför det var kallt i lastbilen och kunde göra något åt det, så sömnen blev sådär för mig. Ida sover som tur var alltid bra, det är verkligen avundsvärt!!
Men eftersom det var två klasser innan idas så kunde vi ta det lugnt och vi hann även se lite av 1’meters klassen innan det var dax för Ida och Trixie.

Som vanligt var jag sjukt nervös, vilket är märkligt eftersom jag vet att Trixie alltid gör sitt bästa och höjden är så låg att hon kan kliva över. Men man är inte logisk alla dagar... 

Framhoppningen såg jättefin ut och inne på banan hoppade hon avspänt och fint och förutom att de rev ett räcke, som trixie inte var uppmärksam på och på hindret efter kom de fel men då skruvade sig Trixie för att inte riva så Ida höll på att flyga. 
Så fyra fel, men det är vi supernöjda med i utomhuspremiären!! 

Resten av dagen gick åt till att se på tävlingar, åka på coop, grilla med trevliga grannar och sitta uppe sent. En härlig sommarhelg så hör långt helt enkelt där jag brände armarna på tio minuter och där jackan åkte på sista timmarna ute. 

(null)

Smoky är till salu

Efter 5 år tillsammans är det dax. Dax att sälja vår superponny så att han får ta nästa ryttare upp i klasserna och göra det han tycker är roligast, att träna och tävla. 

Hans meriter talar ganska bra för sig själv. Bästa D-ponnyn poängmässigt  i Västerbotten flera år, mängder med vinster och placeringar, hoppat MSVA och även msvb+5 felfritt, kvalat SM med både Nora och Ida varav med Ida på ett halvår. Han har gått A-final på utomhus SM 2016 med en nollrunda i kval 2 (125 cm) hoppat lag SM på Strömsholm och ingått i Stöckes bronslag, även där med felfria rundor, vunnit DM 2015 och 2016! Helt enkelt en superponny, som inte ens fått visa allt han har än, han har massor kvar att ge!

Han hoppar alla sorters hinder både inne och ute, han har vägvinnande galopp och har inte heller några problem att svänga snävt, han är stor och tar mycket ryttare, han är snäll att klippa och sko och transportera och rids ut själv och med sällskap utan problem. Kom till oss direkt från Irland 2013.

Han är däremot ingen ponny för dig som vill rida dressyr eller trimma på ridbanan i timmar,  vi kallar honom för älgen då han galopperar eftersom hans galopp inte är snygg, men effektiv. Han har skavanker och fel, precis som alla andra hästar har men vi är ärliga om dem och priset är satt efter det, då han egentligen är värd mer än det dubbla med tanke på ålder, kapacitet och resultat. Han behöver en liten tuff ryttare som inte är rädd för fart men som samtidigt inte bara flänger runt utan verkligen rider. Ingen nybörjarponny! 

Han säljs endast då Ida gått över helt till storhäst och han har pga det inte tävlat något i år men är riden och tränad och hoppad regelbundet och rids nu av sin förra ryttare Nora igen (efter hennes riduppehåll på 1,5 år). 

Säljs endast till ett hem vi kan tro passa honom och där han får stanna länge. Han vill inte vara en i mängden utan han vill vara nr 1 hos sin nya ryttare.  Han är en väldigt personlig häst som kommer göra sin nya ägare lycklig och han är värd bara det allra bästa! Säljes endast då vi inte tror att han blir lycklig av att stanna här och skrota i hagen. 

Smoky är född 2005 och 148 cm hög och importerad från Irland. 

Hör av er för med info! Det finns mängder av filmer och bilder att se. Pris: 160000:- vid enkel och okomplicerad affär. Priset kommer att höjas då han börjar tävla igen. 

(null)


(null)

(null)

(null)

(null)

(null)