0

Så fina 😍

 
(Foto: Photo_by_tuzzen ) 
 
Det är så himla kul att få bilder från tävlingar och när de är så här fina blir jag ju nästan barnsligt glad! Det finns även fler att se om man kikar på Photo_by_tuzzen på instagram, hon fotar ofta tävlingar i Umeå, vilket är superkul! Och den här ovan är defintivit en kandidat för en förstoring!
 
Annars har det hitills varit en ganska lugn vecka. Smoky vaccinerades ju i måndags så han har vilat, vilket passat bra eftersom Nora både gjort halkbanan och teoriprovet för körkort den här veckan, båda med godkända resultat! Supergrattis Nora, så himla bra gjort!! 
 
Trixie joggades och skrittades ut på måndag och vilade tisdag, precis som vanligt efter tävling. Igår hade Ida ridit ut henne, vilket hon har ganska mycket fokus på just nu, dels för att det är så härligt ute nu och dels för att det är bra för Trixie med olika material och mer konditionsträning. Och jag kan tänka mig att ridbanan är väldigt dammig efter de senaste veckornas fantastiska väder! Måtte detta hålla i sig hela sommaren! 
 
Men ikväll har Ida dressyrträning, vilket är superbra eftersom det är flera veckor sedan sist. Det har ju varit några intensiva veckor i skolan med nationella prov och dessutom två tävlingshelger i rad, så träningarna har fått stå tillbaka. 
 
I helgen väntar brännbollsyran för tjejerna så vi får väl mest stå stand by för skjutsning, vilket är helt ok kan jag tycka! 
0

Veterinärcheck gjord!

Igår kom Maria ut för att kolla ponnyerna, Smoky eftersom jag ville veta att han såg bra ut nu då han är i full kondition och för att lägga ut honom tillsalu även officiellt och Polo eftersom vi tyckt han sett väldigt knackig ut de få gånger Ida ridit honom, 
 
Polo var först ut och redan då Ida longerade såg han väldigt ojämn ut. Framförallt på sitt högra bakben men även diagonalt. Och vi böjde bara höger bak och han var ordentligt halt där. Och detta efter snart 8 månaders vila och två behandlingar innan detta. Men han har en lite pålagring på höger bakknä så det är väl den som spökar. 
 
Men han är nöjd med att skrota i hagen och Maria ansåg inte att han skulle ha ont av det och han ser pigg och glad ut, så vi kommer att skicka in papper om triangelmärkning. Sedan får han vara kvar ett tag hos oss och sen får vi se vad som händer. 
 
Smoky däremot fick massa lovord! Maria hade aldrig sett honom så fin i longeringen som nu och han var även jättefin på böjprov och dessutom mjuk och fin och positiv! Härligt! Så han fick en OK-stämpel, en vaccination och ligger nu ute på annons: 
SMOKYS ANNONS 
 
Självklart känns det vemodigt att sälja honom, han är ju ändå en del av vår familj och har bott hos oss i 5 år. Men samtidigt så älskar han ju att hoppa och tälva och skulle aldrig vara nöjd av att bara skrota i hagen eller ridas ut i skogen. Nej han vill ha en ny liten ryttare nu att lära upp och som kan göra samma fantastiska resa som vi fått göra! 
 
 
 
0

Mors dag!

Ida lovade mig en placering i morsdagspresent och visst höll hon det! En felfri ritt i dagens 110 och en röd rosett, trots en stark häst och en runda som Ida inte var nöjd med. Men 110 ser enkelt ut och det är huvudsaken! 
(null)

Och jag är tokstolt över att få vara mamma åt mina  fantastiska, underbara, kloka, galna och fina tjejer Nora och Ida! Jag älskar er till månen och tillbaka miljoner gånger! 
(null)