Hänt i veckan

Den här veckan har hitills varit lugn och sansad. Ida red Smoky och joggade Trixie i måndags och åkte sedan upp till Robertsfors ett par dagar och kom hem igår. Vi bestämde redan förra veckan att Trixie skulle få ett par dagars vila och i övrigt inte träna så mycket den här veckan, eftersom hon haft en relativt intensiv period med framförallt mycket ridhus och träningar. Detta passade även bra då lastbilen skulle in på koll den här veckan, men då felet inte var akut och lagningen dyr så valde vi att vänta med den ett tag. 
 
Men tanken var att Trixie skulle ridas igen idag, men i tisdags då jag skulle släppa ut hästarna på morgonen hörde jag direkt att gången lät "klirrig" och mycket riktigt satt en framsko på trekvart. Bara att dra av den eftersom hon trampat den snett och sedan vänta på hovslagaren som pga olika händelser inte kunde komma förrän idag. 
 
Hon är ju ganska känslig om fötterna och blev självklart ganska hovöm utan sko, hoppas att det ger sig direkt hon får på den idag igen, för man märker att det räcker med en dags vila innan hon får massa överskottsenergi. 
 
Vilodagar i sig är ett lite märkligt fenomen och min teori och tycke så är enstaka vilodagar egentligen mest till för att ryttaren ska hinna med annat. För att hästen ska få vila efter en tävlingshelg eller en tuff period så anser jag att det behövs mer än en dag för att det ska hända något. Sen är det inte sagt att vila måste vara just att stå i boxen, vila är likaväl att bara minska det insensiva arbetet och tex jogga eller bara skritta ut sin häst. För att röra sig är nyttigt, jag skulle verkligen önska att vi hade möjlighet att köpa en skrittmaskin för att öka tiden hästarna fick röra sig ännu mer. 
 
Trixie är en sådan häst som helst inte ska vila alls, men för att Ida ska hinna med allt så vilar Trixie som regel en dag i veckan, och direkt efter den vilodagen så ser man att hon laddar energi. Tänk att då ha en skrittmaskin att släppa ut henne i den dagen, så himla bra det skulle vara! För att inte tala om för ponnyerna, skulle verkligen vara toppen! Men jag får helt enkelt fortsätta drömma vänta på lottovinsten för att en sådan ska bli av ;) . 
 
I helgen kommer pappa och hans fru Lena upp från Stockholm och samtidigt ska jag försöka hinna köra Ida till ridhus på lördag, för på söndag är det träning med fokus på banhoppning. Smoky ska gå LB/LA och Trixie 1,10, för att se var vi ligger i träningen just nu. 
Någon som vill sponsra oss med en sån här tro? 

Kommentarer:

1 Ebba:

Jag ger våra hästar vilodagar för att de ska kunna återhämta sig. Ofta om de gått ett hårt pass dagen innan. Skrittar alltid dagen efter tävling. Skulle också vilja ha en skrittmaskin. De är så oerhört smidigt :D

2 Åse:

Precis som du så anser jag att vilodagar är till för människan. Vad har hänt med eran Polo? Är han skadad? Och har ni tänkt ha kvar alla 3? Är imponerad av Ida, att hon hinner och orkar!

Svar: Polo är på en längre vila över vintern, dels för att se om vi kan få bukt med hans knäledsinflammation och dels för att det är knepigt att få med alla tre till ridhus vintertid. Vi har inga spikade planer egentligen, Ida ska tävla ponny så länge hon känner att det är kul, om det blir nu i sommar eller om tre år, det får vi se. Själv tycker jag att det vore ganska lämpligt att övergå bara till storhäst nu i år, logistiskt svårt att få ihop alla tävlingar eftersom de gärna krockar!
Ida skulle gärna ha minst fyra hästar om hon fick, men jag själv tycker att två är helt lagom!
Team Rönnbäck

3 Anonym:

Jag har haft min älskade skrittmaskin sen december, förstår inte hur jag kunnat överleva utan 😂😂😇
Den är starkt beroendeframkallande men oj vad hästarna trivs och ser fina ut med att få skritta så mkt!
Tidigare har jag promenerat väldigt mkt med dom men inget slår skrittmaskinen 😍

Svar: Blir tok-avundsjuk!! Önskar mig verkligen också en!
Team Rönnbäck

Kommentera här: