Ännu en bra tävlingshelg!

I helgen var det dax för tävling igen och eftersom den började redan kl 13 på fredagen så var det ett bra läge att ta ut en semesterdag. Har några kvar från fjolåret och dessutom 13 gamla sparade så det är likabra att ta ut sånna här gånger. 
 
Nackdelen med att starta avd B är däremot att det blir ganska långdraget eftersom de går efter alla avdelning A och den här helgen tog de dessutom prisutdelningen mellan så det var svårt att beräkna framhoppningstid och man måste ändå gå banan före hela klassen startar. Å andra sidan får man lite tid att kika på andra ekipage och verkligen se banan hoppas, vilket också är trevligt. 
 
ida hade glömt Trixies luva hemma och jag tror bestämt att hon behöver den på tävling, för hon var lite mer spänd än vanligt då Ida red fram henne och även vid framhoppningen. Men hon gjorde allt hon skulle ändå, men lite mer på hugget. Då hon precis skulle in på banan visade det sig också att jag läst fel på banskissen och avdelning B hoppade 10 hinder och inte 8, vilket vi gått.... 
 
Men förutom att de kom helt fel och med bogen ut och allt i innerhand och därför rev 8an, så var såg det superfint ut och Trixie skötte sig strålande som alltid! En helt godkänd debut i 110! 
 
Vi var lite lur  på att ändra till avd A på lördagen men vi skippade det och höll oss kvar i avd B och den här gången dubbel och trippelkollade jag banskissen och det var 8 hinder. Luvan var med och hästen lugnare och mer avspänd och de levererade en riktigt, riktigt bra rund fram till sista hindret där de kom galet och hästen hoppade typ stillastående och rakt upp men kravlade sig över utan att röra en bom. Synd att avsluta så för hästens skull tyckte självklart Ida men hon fick massa klappar och godis som kompensation så det gick nog ingen nöd på henne. Viktigt att hästarna känner att de gjort rätt och bra! 
 
Så en fin lila rosett fick följa med hem från dagen och nu känns det bra att kliva in i avdelning A nästa tävling, som ser ut att bli i Vännäs om 4 veckor beroende på vilka klasser de har där. 
 
 
Väl hemma så skyndade sig Ida att rida ut Smoky och sedan åkte vi tillbaka till Hippo och såg på elitseriens omgång 1, där duktiga Piteå vann och sedan såg vi även 1,40- klassen innan vi åkte och unnade oss MAX-mat till middag! 
 
 
Vet inte om Nora blev inspirerad av helgens hästande men igår följde hon med ida ut och red Smoky en sväng på vägen och sedan red de även på ridbanan en stund. Det går inte att göra så mycket där nu men vår granne skulle försöka hinna komma och skotta den i veckan, vilket verkligen behövs! 
Men kul för Ida att få lite sällskap ute och jag tror att Nora tyckte det var minst lika kul!
 
 
 
Efter att de ridit och stallet var gjort blev det Hippo igen, nu för att hejja fram vårt Div 1 lag! Så himla kul att vi lyckats få även ett storhästlag och de var dessutom superduktiga! Noll fel i både grund och omhoppning men fick tyvärr stryk av Sundsvalls RK på tiden. Men vad gör det, duktiga var de som sjutton! hejja, hejja!
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: