Anna på besök

I onsdags kom Ann ut och tittade på Smoky. Jag har inte riktigt varit nöjd med honom och hur han hoppat de två senaste hoppträningarna så det kändes bra att hon kom ut! Han har hoppat men jag har inte tyckt att hans teknik sett ut riktigt som vanligt och sådant kan jag verkligen störa mig på! 
 
Redan ute på gården blev jag lur på att nåt var knas eftersom han inte alls gick att ställa åt vänster utan han blev rent arg och mycket riktigt så hade han massa spänningar i musklerna bakom sadelläget, så mycket spänningar att han skakade då hon jobbade med honom där! Märkligt att se, speciellt som han inte var minsta vrång utan för det mesta hyfsat nöjd över behandlingen. 
 
Så nu får vi se om han öppnar upp bättre vid nästa hoppning och hoppar mer som sig själv igen, annars får vi jobba vidare för han förtjänar verkligen det allra bästa!
 
Teorierna är många varför det blvit så här, men mest troligt har han gjort nåt hyss i hagen och sträckt sig. Eller så har sadeln legat sämre pga att han varit lite rund, eller för att vi jobbat med graman vilket kanske inte alls passar honom, fällningsproblematik (vilket är vanligt på honom) eller att han stått och frusit och spänt sig. Vi kommer ju inte få veta varför så vi försöker minska alla orsaker till problem nu, så han står med Back on track på natten och extra täcke på dagen, vi kommer också att stretcha området och jobba med vår ledljus-maskin och arnicaliniment och se om detta blir bättre. 
 
 
 
 

Kommentera här: