0

En till tränare!

Igår gjorde vi något som hör till ovanligheterna hos oss. Ida tränade för en "ny" tränare, Kerstin Martinsson. Ny får vara inom "" eftersom vi tränat för Kerstin vid tidigare tillfällen men det var länge sedan.
 
Orsaken till detta är helt enkelt för att Ida behöver hoppa mer och då den här gruppen, som riktar sig till ryttare som just nu ligger på 100 - 110 kom upp så bestämde vi oss för att hoppa på, som ett komplement till annan träning. Självklart fortsätter vi att träna för Sussi och Micke i hoppning utöver detta.
 
Igår låg fokus väldigt enkelt och på grunder, vilket passar Ida perfekt. Hon fick mycket feedback på sits och händer, något som hon vet att hon behöver jobba på så att få ytterligare en som säger samma sak tyder på samsyn och en bra tränare! I övrigt så var nog Ida lite spänd till en början, men det släppte snabbt och hon avslutade träningen med riktigt bra rundor! Toppenkul! Nu ser vi fram emot nästa gång!
 
 
Vi for dessutom dit tidigare så Smoky också fick hoppa lite. Byggde fram halva övningen för kvällen, en linje med ca 21 meter mellan, som de fick hoppa några gånger. Han såg superfin ut även om det var ganska lågt så han tog inte ens i. Men även han behöver hoppa mer eftersom tillfällena är få vintertid. 
 
Har dessutom anmält Smoky och Trixie till varsinn klass i Vännäs om 3 veckor. Det blir bra att testa på helt ny miljö för Trixie och för Smoky att se var han ligger träningsmässigt innan vi ger oss iväg på större event! 
0

Vad gör ponnyskruttarna?

Det är mycket Trixie på bloggen och jag kan dessutom tänka mig att det faktum att vi varken kommer att åka till Sundsvall eller Högbo kommer att sätta fart på massa rykten och spekulationer så jag tänker förekomma dem. 
 
Ponnyerna är kvar ja och de mår bra ja :) 
 
Polo skruttar på i hagen tills snön försvunnit och sedan ska han sättas igång. Problemet är bara att snön är väldigt mycket kvar och just nu känns det som att vi kommer att ha snö kvar till midsommar. Minst... Men vi hoppas verkligen att det går snabbare än så ! 
 
Smoky rids för fullt, men vi var lite tidsoptimistiska med formen. Vi har inte hunnit hoppa honom nog mycket för att känna att han är i form för nationell tävling än. Dessutom sträckte han sig mest troligt för några veckor sedan, vilket vi märkte av i hoppningen. Men förhoppningsvis blir det inte mer av det än så och han är betydligt mindre öm nu när vi masserar och stretchar honom. 
 
Men vi har ingen brådska, så vi tar det lugnt. Så snart den där himla snön försvunnit kan man hoppa betydligt mer och komma i fas. Sen får vi se vad som händer. Tror att Ida står i lite valet och kvalet om att behålla och satsa på SM eller sälja. För det är lite knepigt att hinna med både ponny och storhäst och dessutom andra aktiviteter. För allt tenderar att krocka. Hela tiden. Och då blir det varken hackat eller malet. 
 
Så nej, det är inget fel på dem, det är fel på tiden. Det finns för få timmar på dygnet och alldeles för mycket snö. 
Knaskillarna i hagen i fjol. Mindre snö då. 
 
2

Långa öron

Den Equiline-luva som Trixie har och som är vadderad har för korta öron för fröken. Är det någon som vet hur de andra märkena som har vadderat har det med längden på öronen? Finns ju en hel uppsjö med olika märken, något av dessa borde ju ha lite längre öron?