Hejdå Smoky!

Och så kom den dagen vi har fasat för länge, men som vi visste skulle komma. Den dagen då Smoky, efter drygt 5 år hos oss flyttar till sina nya ägare. 
 
Smoky har gett oss så otroligt mycket och varit en del av vår familj så länge. Nora fick honom då hon fyllde 13 och nu har hon hunnit fylla 18. Det är en lång tid. Vi är oerhört tacksamma för dessa fantastiska år tillsammans med honom, han har verkligen varit one of a kind och vi har fått uppleva så mycket tillsammans med honom! 
 
Men nu är det dax att skiljas åt, han ska få göra det han är bäst på och nu tillsammans med en ny liten ryttare som han verkligen ser ut att trivas med. Så klockan 10 idag kliver han på Grens Hästtransporter, som ska ta honom genom hela Sverige ner till Malmö och till sin nya ägare Ebba. Ebbas familj som var den första som jag gillade som hörde av sig om honom, jag gillade dem så pass mycket att ingen fick komma och provrida innan de kommit och de flög upp och provred två dagar. Ebbas familj som faktiskt redan har Smokys sadel eftersom jag igår insåg att det var de som köpte hans sadel (som Ida vuxit ur) i höstas! Världen är verkligen liten ibland! 
 
Jag och hela vår familj önskar verkligen Ebba och Smoky all lycka till tillsammans och hoppas att de kommer att älska och värdesätta honom lika mycket som vi gjort och att de ska trivas tillsammans. Vi kommer självklart att följa deras resa på distans och hoppas kunna åka ner och hälsa på dem framöver. 
 
Så tack Smoky, tack för alla dessa år, för alla fantastiska upplevelser, för att vi fått äran att vara din familj. Tack för all glädje och erfarenhet du gett oss! TACK! 
 
Första dagen hos oss:
 
Första ridpasset:
 
Första tävlingen:
 
Första vinsten:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sista dagen hos oss: 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sommarlov!

Äntligen har tjejerna sommarlov efter ett långt och tufft skolår! Visserligen har de varit i stort sett lediga under de senaste veckorna, men nu är det på riktigt.  Men sommarlovet blir ganska kort, om nån vecka börjar Ida jobba i Stöckestallet 3 veckor vilket blir toppenkul för henne och nån vecka senare börjar Nora jobba inom äldrevården i Hörnefors, där hon ska vara hela sommaren i stort sett. Kul och nyttigt med sommarjobb och lite variation! 
 
Ikväll är det hoppträning för Ida och Trixie för Sussi och på fredag är det dressyrträning. På lördag ska mitt fina ekipage hoppa en 110 på SURF, ett lagom helgnöje 5 minuter hemifrån ;) . En ganska bra vecka alltså!
Fina tjejer på tävling i Vindeln. Om jag inte minns helt galet var detta Noras nästsista tävling. 
 
 
 

Jäklar vilken ponny han är!

I helgen hade vi provridning på Smoky och det innebär ju självklart en del oro och nervositet före. Kommer det vara en bra familj, kommer ryttaren att fixa att rida Smoky, som aldrig gått med annan ryttare än tjejerna på 5 år, kommer de tycka om honom och kommer han att sköta sig? 
 
Men jag hade verkligen inte behövt vara orolig, familjen var supergullig och ryttaren red precis som Nora innan uppehållet och de rent syntes hur bra de trivdes ihop och hur kul de hade det! Och familjen hade rätt inställning och rätt förutsättningar att ge honom ett bra liv. 
 
På lördagen red de hemma på ridbanan, travade lite bommar och hoppade ett par låga räcken och slutade med att skritta ut en sväng på på söndagen åkte vi till Stöcke och hoppade bana runt metern inkl kombination och titthinder och han skötte sig superbra.
Wow vilken ponny han är! Känns otroligt synd att sälja honom för han är verkligen helt fantastisk!
 
Så nu får vi se vad som händer, om de bestämmer sig för honom eller om vi ska visa honom för de andra som varit intresserade. 
 
I helgen har lag SM ägt rum i Strömsholm. Kändes lite tråkigt att inte vara där på plats, för det är en fantastisk plats och en otroligt atmosfär! Men självklart följde vi "våra" ryttare på Equipe och via livesändningarna och de var superduktiga och hamnade på en 6e plats! Mycket strongt gjort och verkligen hatten av!!