1

Sommar, sommar och sol!

Vi fortsätter att njuta till fullo av sommarens sol och värme så därför blir blogginläggen väldigt få och sporadiska. Tänker att det kommer en höst och vinter snart och då blir det väl ordning här igen!
 
Sedan sist har vi hunnit med tre dagar i Stockholm, eller snarare norr om Stockholm i skärgården där pappas familj har sitt fantastiska landställe. Landet bjöd på upp till 35 grader varmt, massa bad och sol, god mat, trevligt sällskap och massa mys! helt fantastiska dagar helt enkelt som ger massa energi och glädje! 
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Under tiden vi var borta fick Trixie två vilodagar och sedan red Ida ut henne då vi kom hem på torsdagen. På fredagen trimmade vi bommar och ett par superlåga räcken, allt med fokus på att få till bogar och sidor, som är lite av ett problem just nu. Vänster varv var 10 av 10 och i höger varv 7 av 10 så det tar sig! Klockan är verkligen en bra övning att jobba detta med! Har du inte med yttersidan så missar man helt enkelt bommarna eller kommer fel. 
Igår for vi till Stöcke för att hoppa lite och fick oplanerad men väldigt bra hjälp av Susanne som höll träning för ida och trixie, vilket vi är väldigt tacksamma för!! De hoppade banan som fanns uppe och som innehöll allt som de faktiskt behöver träna på. Trixie var lite väl vaken och lite ofokuserad men hoppade bra och landade i rätt galopp även i höger varv, något som de haft lite problem med. 
Idag fortsätter den just nu intensiva trimningen med en dressyrträningm där jag bett ida se till att de jobbar med bogarna och verkligen rider igenom henne för nu blir det två vilodagar till eftersom jag och ida ska ut på äventyr. Sedan kommer vi att möta upp Mathias och Trixie på Sundbyholm på onsdag, så nästa pass blir där och sedan väntar Riksmästerskapet där de rider 110 torsdag - söndag. En bra och rolig erfarenhet om inte annat!
(null)
 
0

En ganska märklig dag!

Vaknade 7.30 av att det åskade så in i ..... och när åskan började ligga väldigt nära sprang vi ut i spöregnet och tog in hästar och hundar och sedan var det bara att vänta ut det. Och det var nog den värsta åskan jag varit med om och den var nära hela tiden och det smällde som sjutton! 

Men tillslut gick det över och vi somnade faktiskt om nån timma. När vi klev upp var det damage controll och vi upptäckte att spisen var sönder. Och när Mathias gick ut för att prova byta säkring insåg jag att vi hade en ny kulle på gräsmattan! Fattade först ingenting men insåg snabbt att det var vattenledningen som gått sönder och det fullkomligt pumpade ut vatten på gräsmattan! 
(null)

In och ringa Vakin som kom först 2 timmar senare och stängde av vattnet och ställde  hit en tank. Så nu hämtar vi vatten i hinkar och hoppas med allt vi kan att de kommer och lagar detta imorgon! 

Så trasig spis, som dessutom måste installeras av behörig,  vattenläcka son kommer leda till att hela gräsmattan grävs upp och sen verkar även vårt internet lagt ner.  En obra dag helt enkelt!  

MAX fick laga maten och vi kunde se lite av ponny SM ändå. 

Nu i kväll jobbade Ida vidare med markarbete. Klockan och ett par låga räcken. Kruxet kom er i höger varv men det går verkligen framåt hela tiden och det ser som vanligt riktigt bra ut ❤️!! Fantastiska häst!! 
(null)


0

Vi svettas bort!

Jag brukar ALDRIG klaga på värmen och visst är det väl fantastiskt i år och jag vill gärna att det är så här till oktober. 

Men värmen leder ju även till massa erlände! Torkan gör att skördarna torkar bort och även till massa skogsbränder. Och ja, båda sakerna oroar mig massor såklart och jag lider verkligen med alla som drabbats av detta på ett eller annat sätt. Så ja, ett ordentligt regn skulle verkligen behövas! 

Annars semestrar vi på och njuter till fullo. Umgås med vår fantastiska släkt och familj och grejar på hemma. Vi äter och dricker gott och bara är!  Växthusprojektet är äntligen i gång men det är lite svårt att göra något vettigt när det är 30 grader...
(null)

Ida rider antingen tidigt på morgon eller på kvällen, idag hade hon däremot plötsligt ont i ryggen så det blev ofrivillig vila. Hoppas verkligen, verkligen att det är bättre imorgon!! Planen imorgon är hoppträning och ev dressyrträning på torsdag. Men som sagt, vi får se...