0

Träning och skottat var det här!

Vi skodde ju Trixie förra lördagen och jag måste säga att jag var lite nervös då jag på onsdagskvällen tyckte att hon var lite varmare i den hoven och avlastade lite. Men lika lättad var jag på torsdagen då hon var helt jämn och stod helt jämn och dessutom presterade på max på kvällens dressyrträning. Hon var så in att jag sa O och A och I från läktaren flera gånger ;) Och visst är hon fantastisk både att se på och att umgås med! 
 
Ida red en övning på dressyren med massa övergångar, för Trixie mellan trav och galopp på serpentinbågar och använde även samma övning efteråt på Smoky, men mellan skritt och trav och fick honom riktigt, riktigt fin! Han fick även galoppera mer och visst börjar han se bra ut i kroppen nu! Ett par veckor till, sedan ska han få börja skutta lite, annars kan han ju inte bygga upp hoppmusklerna. Första tävlingen blir nog däremot inte förrän Sundsvall till påsk, ser inte ut att finnas någon innan som passar. 
 
I lördags var vår snälla granne och skottade ridbanan eftersom hästarna nästan hade snö upp till magen och det var omöjligt att ägna sig åt vettig ridning. Nu är det fint och snyggt skottad vilket är toppen speciellt den här veckan då ridhuset var mycket bokat. Nu kan Ida dra ut lite bommar och rida över och dessutom jobba annat än kondition! 
 
Igår avslutades helgen med hoppträning på Peka för Sussi! Banhoppning blev det och man ser att Ida och Trixie verkligen börjat rida ihop sig! Det var som att poletten trillade ner dag två för Micke sist och de hamnade på samma våglängd. Toppenkul! Nu fick de massor av fina språng och anridningar i jämn rythm och allt såg toppenbra ut! Och inte speciellt många språng där hon överhoppade sig heller, vilket också är ett stort framsteg! Men vi fortsätter självklart att hålla hindren låga enligt plan, inte förrän det funkar till 110% kan de höja upp mer. Det viktigaste nu är att lägga en bra grund för att bygga vidare på. tyvärr är det lätt att skynda för fort med flashiga hästar och risken är då att det blir pannkaka av alltihop. 
 
Ida och jag har också gått genom sadelkammaren för att rensa bort massa saker. Tanken är att detta får finansiera hennes träningar under våren, något som kostar en hel del då vi både har dressyren, Sussi-träning och ett flertal Micke-träningar inplanerade. 
Så tillsalu-bloggen är uppdaterad och mer kommer eftersom! Det finns både billiga och dyra saker och är man ute efter ponnysaker kan man fynda en del! Älskar att saker kommer till användning hos någonannan, stället för att ligga i vårt förråd och vänta på bättre tider ;) 
LÄNK 

Kommentera här: