1

Ett skepp kommer lastat

.. med spåååån  
 
Hur tråkigt det än är att lyfta in 60 säckar så är det otroligt skönt när de är på plats och man vet att man har spår för 3-4 månader framåt hemma! 
 
Vi har ju vald att fortsätta med stallpellets, trots att att jag var skeptiskt till en början. men fördelarna överväger nackdelarna. 
 
Den stora nackdelen är att det fastnar överallt. Man kan aldrig få stallgången hos oss riktigt snygg längre och hästarna har alltid lite spån i manen. 
 
Men att kunna ta hem för 3-4 månader framåt utan att behöva massvis med utrymme och att det dessutom är himla enklet att hantera, det överväger. Kostnandsmässigt tror jag att det kan bli någon krona mindre än spånbalar om man köper på helpall (60 säckar), men framförallt är det enklare att ta hem. 
 
En ytterligare fördel nu på vintern då boxarna lätt blir lite fuktiga, är att man kan slänga in en säck torr pellets och låta den suga upp fukten. Jag brukar ta 1 kanna vatten på två säckar på vintern, mot normala en kanna per säck. På så sätt håller det sig torrare i boxarna vilket är bra för stalluften och hästarna! 
 
 
 

Kommentarer:

1 Anonym:

skriven

Det lät som väldigt lite vatten. Jag sätter två säckar i en skottkärra och fyller med vatten så det sväller till mer än dubbel mängd. Jag tror det fastnar för dig då det är för torrt. Vi har använt stallpellets i sex år nu! 👌 Har ni inte kvar Polo? 🦄

Svar: En säck stallpellets + 10 liter vatten är enligt deras egna rekommendation så det kör vi på normalt. På vintern kör vi mindre för att hålla boxarna torra i fuktigt väder.
Vår stallgång är tyvärr inte speciellt slät, därför fastnar det i alla små skrymslen eftersom det ger små partiklar.

Jodå, Polo är kvar men står på vila över vintern för att ordentligt läka ut den knäledsinflammation han hade i höstas. Tanken är att han ska igång till våren helt enkelt. Men just nu skrotat han i hagen och trivs med livet, men tjockare och lurvigare än någonsin ❤️
Team Rönnbäck

Kommentera här: