0

Ännu en Peka-kväll

Igår blev det en effektiv kväll där Mathias körde Ida och hästarna till stan och där bytte vi så att jag och Ida åkte till Peka och Mathias hem, så att vi kom iväg lite tidigare. På tisdagar är det ok med hinder på Peka men varannan tisdag är det bokat för hoppträning 18.30. Och eftersom det inte blev någon hoppning förra tisdagen för Smoky pga att Peka inte hade någon belysning, så ville vi hinna hoppa lite innan 18.30. 
 
Blev några enkla skutt, först galoppbommar, sedan ett sockerbitshinder på rakt spår och sedan ett på medellinjen. Gick finfint egentligen, men han är ju som han är och dessutom vill han mycket. Och han kan inte riktigt samla sig heller eftersom han inte har styrkan. Så det var väldigt nyttigt för honom detta! Blev ett gäng språng och massa galopp så han var ordentligt svettig efter, men det kan ju även bero på att han är lurvig som en isbjörn just nu... Ska försöka gå lös med klippmaskinen nästa helg så att det blir nån ordning. 
 
Tanken är faktiskt nu att veterinären ska få göra en check på honom innan vi börjar köra fullt ut. Tänker att det kan vara bra nu inför att säsongen börjar helt enkelt. Och är allt som det ska och han känns mjuk och fin så ska han få börja hoppträna på riktigt. Första tävlingen är dock inte inplanerad förrän till påsk så det är en bit kvar! 
 
Även Trixie fick lydnadshoppa samma serie, men med större krav på lugn och rytm och det gick finfint. Hon fick även trava bommar, vilket hon tycker är hur läskigt som helst till en början... Men det går bättre och bättre. 
 
Idag faller snön och tanken att åka till Peka och rida ikväll känns lite hopplös om inte plogkillen hinner komma och skotta vår väg och uppfart. Annars är risken helt enkelt att vi fastnar i någon snödriva och det vill vi ju inte ;) . 
Ida och Smoky i Skellefteå i fjol 
 

Kommentera här: