0

Trevligt och hektiskt

Igår slutade jag lite tidigare för att få ihop kvällen helt enkelt så jag gick hem vid 16 och plockade upp Ida plus pojkvän på hemväg. Sedan var det bara hem, byta om, lasta hästarna och åka till Peka. 
 
Ida red trixie först och hon var väldigt laddad och på tårna så jag tänkte att vi skippar att hoppa något med henne och låter henne ridas genom istället, speciellt som det var två dressyrekipage inne och red samtidigt. 
Men efter en dryg halvtimma så kom det ett annat gäng som plockade fram bommar och låga markarbeteshinder med lite studs, så då passade vi på att låta henne trava lite bommar, hoppa lite småstuds och skutta ett lågt hinder. Gick finfint och det gjorde henne ännu mer avslappnad och nöjd, så det var en ordentligt genomriden häst som nöjt ställdes i boxen efter avslutat pass. 
 
Smoky fick jobba lite mer med bommarna än Trixie och han fick både skritta och trava bomserien och bägge studsen och även ta dem lite i galopp och han såg verkligen superfin ut! Han fick avsluta med något skutt och sedan la jag en spretig bomserie med upphöjda bommar och olika avstånd för att han verkligen skulle få tänka på hur han placerade fötterna. 
 
Toppenbra med lite upphöjda bommar för att stärka upp bakdelen lite extra inför tävlingssäsongen! Synd bara att man inte kan lägga in det några ytterligare gånger i veckan nu, men ridbanan är lite tråkig just nu och tillåter inte det. Får blir lite backe istället helt enkelt och kanske försöka sig på att tömköra.
 
Sedan var det bara att skynda hem för att hinna innan hovslagaren skulle komma. Han var lite sen så vi han hem och lasta ur och så. 
Tyvärr så hamnade stackars hovslagaren mitt i middagsrushen hos oss så han fick klara sig mest själv igår, vilket jag har lite dåligt samvete över. Nu vet jag att bägge ponnyerna sköter sig och är enkla att sko på 7 hovar av 8 så jag kan lämna ansvaret till hovlagaren (som jag verkligen litar på)  Den 8e hoven var jag ute och assisterade en sväng på. Polo som var supersvår att sko då han kom är superenkel nu, men Smoky har en hov som han tjafsar lite på. Varför vet vi inte riktigt, han har alltid gjort så. 
 
Så trots att det blev en hektisk kväll, så blev det en bra kväll med genomridna hästar och nytt på fötterna! Toppen!
Hästarna var på det här humöret då vi kom hem igår... Tror att det just nu lite sämre underlaget skapar en smula överskottsenergi hos dem.. 
 
0

Ojojoj

Efter samråd med Micke så har vi faktiskt anmält Ida och Trixie till sin första tävling. Självklart går vi ut lugnt och hoppar bara en 90 cm per dag, allt enligt plan. 
 
 
Tänker att känns det inte 100% bra då vi närmar oss, då stryker vi bara. Men samtidigt är det bra för dem att få träna på att tävla och det är ju enkelt och bra då det är nära och dessutom i ett ridhus de brukar tävla i. 
Ja, jag vet jag är överdrivet försiktig! Men det är så himla skönt att unna sig den lyxen att faktiskt få skynda långsamt!
 
Idag ska ponnypojkarna få nytt på fötterna och hinner vi (och Smokys skor inte låstnat) så ska vi till Peka före och skutta lite. Smoky ska igång med backträning och upphöjda bommar nu, som nästa steg i hans uppträningsplan. Och eftersom ridbanan är knölig och full i snö, så är det svårt att jobba bommar just där. 
Men vi får se om vi hinner, de måste få nya skor, så det måste prioriteras helt enkelt!
1

OK-stämpel

Trots dåligt underlag så seglade Smoky genom dagens vet.check och fick ok att fortsätta jobba på och bygga upp muskler och kondis igen. Skönt att veta och väl värt de slantarna som det kostade! Sinnesro är mycket värt! 

Trixan blev vaccinerad och skötte sig även då finfint. Inte en ryckning, inte brydd för fem öre. Hoppas nu att hon slipper känna av vaccinationen.  

Däremot har vårt lilla tak över dörren ut till hagarna gett vika då det var ras från taket igår. Från -20 till +2 och regn gjorde all snö supertung och då rasar den. Nästa vecka blir det att försöka skotta lite tak tror jag bestämt.  Fram tills dess får hästarna gå ut till hagen via framsidan, vilket funkar även det! 
(null)