Lurvigt, men det tar sig!

Smoky har sett riktigt, riktigt fin ut under helgen. Ida red honom på Peka på fredagen och på söndagen, ungefär liknande pass med fokus på att få till högersidan och få igång bakbenen, allt med hjälp av många övergångar och stark högersida hos ryttaren. 
 
Och det ger verkligen resultat! Han jobbar på riktigt bra och ser riktigt fin ut och igår kunde han galoppera i civiliserat tempo och i en ok form (allt är relativt, men med Smoky-mått mätt!). Så eftersom han var så duktig och skötsam så tänker jag att han faktiskt ska få vara med och hoppträna lite på söndag, kanske inte en hel träning men litegrann. 
 
Däremot måste han verkligen rakas, men då termometern visar så hemska kallgrader som den gör känns det varken rättvist mot honom eller klippmaskinen att göra detta! Vi hoppas på lite mildare väder innan helgen så att det hinns med!
 
 
Trixie var också superfin under fredagens pass på Peka. Vi hade sådan lyx att vi hade hela ridhuset för oss själva under tiden hon red bägge hästarna, så hon kunde verkligen nyttja ytan och jobba genom saker och ting. Riktig lyx! 
 
Igår var det hoppträning för Trixie, en hoppträning som av olika anledningar blev lite rörig och då blev Ida lite stressad och irriterad och det går direkt ut över träningen eftersom trixie känner av Ida direkt. Men så skärpte Ida sig och avslutade riktigt, riktigt bra! Och dessutom var de bitvis av träningen så himla samspelta att det såg ut som att de varit ett ekipage i flera, flera år! Kul att se! Dessutom hoppar hon med sådan enorm lätthet att det är en fröjd att se på! Nu är det bara detaljerna som ska slipas och styrkan som ska övas upp, tror att till sommaren kommer detta vara tipptopp!
 
Tyvärr så har vi missat dressyrträningen nu 2 veckor och den här veckan är det inget, vilket är jättesynd. Men nästa många har vi anmält oss till att träna igen, blir toppenbra inför nästa Micke-träning! 

Kommentera här: