0

Kaotiskt men glatt

Igår fanns det en fjuttig timma ledig i ridhuset på kvällen mellan de träningar som var, så vi lastade in och åkte dit. Kom i tid för att se en stund på en träningsgrupp i hoppning innan vi gjorde ordning. 
Redan då vi gjorde iordning var det trångt så jag fick stå och hålla bägge två medans Ida klädde på Trixie och sedan fick Smoky följa med in i ridhuset och gås med eftersom det inte fanns plats. 
 
Hoppgruppen fick lämna lite bommar och hinder åt Ida och Emelie S som var och red samtidigt och sedan samsades två hoppryttare, en dressyrryttare, två mammor ledandes hästar och ett gäng hinder om ridhuset utan problem. Glada miner, samspel, hänsyn och flexibilitet löser det mesta :) !
 
Trixie var laddad till tårna och pga den korta tiden blev det noll fokus på form och fason och bara fokus på motion och lite skutt. Och det gjorde hon superbra så länge Ida inte fastnade i innerhanden det minsta lilla. Trixie är väldigt känslig för det, så länge Ida bara rider för yttersidan och ramar in liksidigt så går det toppen, men en förhållnig på innerhanden så blir det studs och sämre anridning.
 
Smoky måste jag säga var lite tråkig igår och överladdad, inte alls så fin som han var då hon red honom i helgen, men även där var vi tvungna att bara motionera och skutta lite för att få tiden att räcka till. man får vara glad över det lilla och han fick faktiskt ta ett par språng som kan räknas som högre än markarbete... 
 
När vi var klara (typ prick 21) så kom de som hyrde ridhuset då, ett fantastiskt gäng hundtjejer som hyr ridhuset för träning några gånger i veckan. Superambitiöst! Och trots att vi var lite sena ut och jag fick trava in mitt i deras träning och mocka ridhuset, så var de bara glada och trevliga och försäkrade att det inte var någon fara alls. 
 
Så kvällen var precis som alltid på Peka, fantastiskt trevlig och i spetsen för denna trevlighet står anläggningens ägare Yvonne, som alltid är trevlig och tillmötesgående och som verkligen sätter stämningen för hela anläggningen! Kan inte nog mycket skriva hur bra vi trivts där under vintern! Tack!
 
Ikväll hade vi tänkt gå på St Hippolyts foderföreläsningen där, men det blev lite väl mycket kvällstid den här veckan och dessutom har jag lyssnat på den för ett par år sedan. Så jag får hoppas att Ida får samma möjlighet längre fram, för det är alltid kul att lära sig nya saker! 
 

Kommentera här: