1

Kallt som tusan!

Kylan håller just nu staden i sitt grepp. -25 på morgonen och blåst, gör att man helst av allt skulle stanna inne och dra täcket över huvudet. Än så länge har vattnekopparna klarat sig men det är väl bvara en tidsfråga tills de fryser. Som tur var har vi våra två element i stallet och med varmluftspistol eller varmvatten går det fort att tina upp dem. 
 
Däremot är det strålande sol på dagarma, vilket är superhärligt och äntligen börjar man se ljuset i tunneln! Igår var det fortfarande ljust efter fyra och snart kommer faktiskt våren, bara en månad kvar tills vi ställer om till sommartid igen! 
 
Helgen gick i Micke-träningen tecken. Lydnadshoppning på fredagen, först med en låg "studsserie" längst en långsida, där avståndet upplevdes som ganska kort och där man fick verkligen jobba ihop dem. Sedan tre räcken på medellinjen som reds i serpentiner och där man verkligen var tvungen att ha dem runt innerskänkeln (en superbra övning) och sedan två högre hinder med lång galoppsträcka mellan. En riktigt bra träningsdag som verkligen krävde sin häst och ryttare men som gjorde att Trixie var superfin på lördagens träning där det var banhoppning. 
 
På måndagen var det dressyrträning för Lena, som inleddes med en laddad häst som verkligen var på tårna men avslutades med en mjuk och avslappnad häst som gjorde precis som hon skulle. Lena är jättebra för hon kan verkligen se vad som behövs för att få just det ekipaget dit de behöver. Ida fick bl.a i uppdrag att jobba mer i ekonomitrav och få Trixie att vila lite mer på steget istället för att bara älga iväg som hon gärna helst vill. 
 
Igår kväll var det som sagt svinkallt, så Ida och jag åkte till Peka med bägge hästarna och lydnands-/styrkehoppade. 
Smoky fick börja med att trava upphöjda bommar ganska länge, för att verkligen lyfta på benen och sedan la jag upp dem som låga (max 60 cm) studs som de fick jobba med i bägge varven. Han skötte sig superbra och lyssnade bra och var väldigt positiv. Han behöver ju stärkas upp och kombinationen av att styrkehoppa lågt på tisdag och träna mer på riktigt på söndagar känns klockren för honom. 
 
Trixie fick först trava bommar, sedan ligga på ett sockerbitshinder på volt i bägge varven, hoppa studsen och sedan avsluta på ett basic räcke på en meter. Allt var verkligen klockrent och man ser hur mycket träningen verkligen ger! Hon behöver mycket träning och lugn och konsekvent ridning hela tiden och verkligen jobbas genom varje dag. Vår ridbana är just nu lite knölig så visst, det går att rida på, men att få sitta och jobba massa galopp är betydligt enklare i Pekas ridhus, så dit åker vi ofta minst 4 ggr i veckan. Mest troligt blir det en resa dit även idag, för det är verkligen för kallt ute. Men idag blir det nog Mathias och Ida som åker, så att det inte ska bli så sent. 
 
I övrigt så slog det mig på Micke-träningen att Trixie tappat i hull, så nu har jag skruvat upp foderstaten lite med lite mer lusern och kraftfoder. Enklast vore ju självklart att öka höet, men det är hon inte världsbäst på att äta av tyvärr. Skulle tro att vi får i henne max 10 kg / dag och jag skulle gärna se att hon åt mer. Men det är ju svårt att tvinga dem ;) . Men lusernen och kraften äter hon gärna, så där har vi ökat litegrann, så hoppas vi att det hjälper. Hade gärna sett henne i lite högre hull innan vi ska på sadelprovning om några veckor! 
 

Kommentarer:

1 Marie:

skriven

Hej jag vet inte om jag missat något inlägg men vad har hänt med Polo han nämns aldrig i bloggen längre.

Svar: Hej, jodå han nämns och det var ett inlägg med lite nya bilder på honom för ett tag sedan, men eftersom han just nu står på vila så händer det inte så mycket runt honom :) . Polo hade lite problem med ett bakknä i fjol och för att ge honom bästa möjlighet till att bli helt bra (kombinerat med att det är svårt att hålla igång 3 hästar vintertid då man bara kan ta med två till ridhus), så har vi valt att sätta honom på en längre vila. Just nu står han i hagen och är superlurvig och otränad men tanken är att sätta igång honom i vår igen!
Team Rönnbäck

Kommentera här: