0

Bilder från Tyskland

Vår tysklandsresa var väldigt kort och intensiv och innehöll massa bilåkande, värme, vatten och galet mycket skratt och tokigheter! Jag hade gärna varit nere minst en dag till men nu blev det så här, vilket också var kul och viktigast av allt, vi hittade Frans (eller Frappe som han just nu mest kallas..) . Det blev inte heller så många bilder tagna eftersom det var en intensiv resa. Men här är några få:
Avfärd från Umeå. Resan Umeå - Stockholm kostade dubbelt så mycket som Stockholm - Berlin! Helt galet!
 
Massa, massa väntan på Arlanda eftersom det inte fanns så många flyg ner under söndagen. 
 
Provridning Frans, som också var den första hästen som provades. 
 
 
Det gick åt mycket vatten, det var 35 grader, inte ett moln på himlen och inte alltid så mycket skugga att gömma sig i. 
Det här var andra stallet vi var på och som hade typ sjösand som underlag. 
 
Stall nr 3 och enda stället där provridningen var inomhus. 
 
Hotellrummet natt 2, natt 1 sov vi på hotell utan AC, vilket absolut inte är att rekomendera i sådan värme! 
 
På väg till flygplatsen och hemresan. Jag har sällan skrattat så mycket som under den här resan, Micke kan vara det roligaste resesällskapet som finns!
 
Dax att säga hejdå på Arlanda och tack för de här dagarna!
 
 
 
 
 
 

 
 
0

Tisdagsträning

Igår var vi på höstens första Kerstinträning, vilket var mycket efterlängtat! Det var lydnad och markarbete på schemat vilket passade oss bra eftersom Trixie tävlat i helgen.

Först var det en övning med upphöjda travbommar på volt och rakt spår och sedan en linje med 6,5 mellan och sist en studslinje. 

Det Ida fick jobba med var att ha mer tryck i galoppen, dvs inte rida fortare utan bara med mer energi, vilket är något vi vet behövs. Och de skötte sig finfint som vanligt! 

Ida gillar verkligen att träna för Kerstin och det är toppen att det blir samma röda tråd för de tränare vi har och att de kompletterar varandra på ett så bra sätt!! 

Frans jobbar också på bra och sköter sig verkligen kanon. Ida rider honom varje dag och jobbar med både trav och galopp och berättade att han gör klockrena galoppombyten.  Kommer bli så spännande att börja hoppa honom om några veckor!!
(null)

Igår kom även nya sadelgjorden. Supersnygg och färgen kommer bli helt rätt efter ett par smörjningar. Kanske kunde den ha varit 5 cm kortare men vi får testa och se om det funkar. 130 fanns inte då jag beställde så jag tog 135, ska bara kolla att den funkar även på Frans, men Ida är hemma och sjuk idag så vi får se om det blir någon ridning alls. 
(null)


En annan kul grej var att Noras ena katt, som varit borta nästan 3 veckor, kom hem igen igår! Så nu är familjen komplett igen ❤️!! 

Nej, dax att skärpa sig och gå till jobbet! 
0

Grönt är skönt!

Gårdagens tävlingsklass var verkligen ingenting att hänga i julgranen, ett ner och två tidsfel (?!) men då gjorde Ida det enda rätta. Vi analyserade och ändrade lite och idag gick hon in och red superbra och visst gav det resultat! Dubbelnolla och en 5e placering! Toppen! 
(null)

(null)

Väl hemma igen har Ida ridit Frans, som fick börja trava igår och idag tog de även en kort galoppsväng och han sköter sig verkligen superbra!! Så himla kul! Dessutom är han himla snygg att se på ❤️!!
(null)

(null)

Och som grädde på moset tog idag Smoky sin första seger med sin nya ryttare Ebba och de kom även 2a i andra klassen! Stort grattis!!!