Toppenbra med ledig förmiddag!

Så himla skönt för Ida att ha ridit bägge innan skolan! Kvällarna blir mycket mindre stressiga och när det nu blir mörkare kvällar kommer det vara guld värt!

 
Igår var jag och Ida på Granngården och handlade lite. Hundmat, lusern, linfröolja och B-vitamin stod på inköpslistan och ett vardagsschampo och några blommor fick också följa med hem. 
 
Vi skulle även dit för att kolla på nya benskydd till Smoky eftersom hans är slut, men tyvärr så hade de inte den modellen vi ville kolla på, så vi får testa Pegasus idag istället. 
 
Trevligt nog var det Djurens dag och en del försäljare från olika ställen på Granngården. De kändes visserligen lite off efter en lång dag och en del hade redan packat ihop fast klockan bara var 17, men en supertrevlig kvinna från Trikem kom och pratade med oss om schampo och gav oss både lite tips och en flaska schimmelschampo! Det tackar vi för! 
 
Vi har tidigare alltid använt Veredus skimmelschampo vilket gör hästarna rena men där den lila färgen är så stark att man måste vara hyperförsiktig, annars blir det blåa små ponnyer. Vi har därför köpt K9s skimmelschampo (Sterling silver) på slutet och det har varit fullständigt värdelöst. Otroligt odrygt, går nästan en halv flaska per ponny och de blir inte ens ordentligt rena. Däremot älskar jag deras Hydra-Schampo och balsam som jag vann. Det har både varit drygt och bra. 
 
Därför blir det spännande att testa Trikems, så får vi se hur det är. Men mest troligt kommer vi att gå tillbaka till Veredus, både i schampo och torrschampo, för det är det enda vi testat som funkar, speciellt då ponnyerna är lite lurviga. 
 
Vi måste raka killarna. Problemet är bara att jag hade tänkt skicka maskinen på service eftersom den blev så varm sist jag rakade Polo. Men nu hinner jag inte det innan SURF så det kanske måste gå ändå. För de är jättelurviga nu! De sover numera inne pga det dåliga vädret och framförallt geggan som blev i hagen under förra helgens regn. Vete sjutton hur man ska få till underlaget bättre så att de slipper gegga hela dagarna. 
 
Ni som läser bloggen via dator ser att jag uppdaterat headern samt bilderna idag. Orsaken är helt enkelt att så otroligt sorgligt att gå in och se Torkels bild varje dag och påminnas om att han inte längre finns kvar hos oss. Det kommer säkert att komma en dag då vi bearbetat sorgen och bara minns de roliga och glada minnerna. Men idag är vi inte där och att bli ledsen varje gång jag öppnar bloggen, det vill jag inte. 
Men han finns fortfarande med på ett litet hörn på presentationsbilden, och i våra hjärtan finns han självklart för evigt. 
 
 
 

Kommentera här: